Ямбол удари Академик и спря серията от четири поредни загуби


Ямбол удари Академик и спря серията от четири поредни загуби
(сн. LAP.bg)
21-04-2018 19:57 | BGbasket.com

Ямбол записа седма победа за сезона в мъжкото първенство, като се наложи с 87-81 в здрава битка над Академик при гостуването си в Правец.

 

Мачът се реши в последните 3-4 минути, когато американските играчи на Ямбол реализираха решителни кошове.

 

Двубоят започна повече от обещаващо за Академик, който пое инициативата и през цялата първа част имаше аванс от 7-8 точки.

 

Станислав Говедаров държеше Ямбол в мача, като бе реализирал повече от половината точки за гостите в първия период.

 

Втората четвърт премина равностойно, като Ямбол се възползва от падналите обороти в играта на Академик и стопи изоставането си само до 2.

 

Домакините отново започнаха добре след почивката, но Стоян Петков не позволи да се откъснат, а четири минути след подновяването на играта Ямбол направи пълен обрат и поведе.

 

До края на третата част играта вървеше кош за кош със смени на водачеството. Техническо нарушение на Стилиян Иванов наруши ритъма на игра, а бе и пето за гарда на Ямбол. Въпреки това Академик не можеше да се откъсне отново напред, макар с две тройки на Йордан Минчев да водеше с 2 преди финалния период.

 

Нещата продължиха по същия сценарий и в четвъртата част, а за нарушения Ямбол загуби и Стоян Петков. Две лоши нападения за Академик и гостите успяха да поведат с 4 точки в средата на четвъртината, но скоро резултатът пак бе изравнен. Двамата американци в тима на Иван Чолаков реализираха 7 безотвенти точки за отлична преднина в тяхна полза - 84-77 - с две минути до сирената.

 

Битката все пак продължи до последно, финалните 30 секунди се играха доста дълго, но Ямбол издържа и си тръгна с победа от Правец.

 

Най-резултатен от петимата баскетболисти на победителите с двуцифрен актив беше Станислав Говедаров с 25 точки и 7 борби, а по 15 нанизаха Брайкъс Перин и Алан Арнет (10 борби).

 

За Академик Йордан Минчев бе над всички с 26 точки и 17 борби, а 15 отбеляза Александър Милов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК - ЯМБОЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик, Ямбол, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи