Берое Стара Загора е на победа от финал при жените


Берое Стара Загора е на победа от финал при жените
(сн. БФБ, архив)
16-04-2018 19:51 | BGbasket.com

Берое Стара Загора отново спечели срещу Славия пред собствена публика във втория мач между двата тима от полуфиналите в женското първенство. Тимът на Таня Гатева се наложи над своя съперник със 76-54, като успехът дойде след силно второ полувреме. Берое вече води с 2-0 в серията и е на една победа от класиране на финал в първенството. Третият мач е в сряда в София.

 

Домакините поддържаха разлика от няколко точки в началото на срещата, като след първата част водеха с 19-14. Стефка Николова вкара две тройки в началото на втория период и изведе Славия напред в резултата за първи път в мача. Последваха оспорвани минути, а на почивката Берое Стара Загора имаше аванс от 2 точки.

 

След паузата баскетболистките на Таня Гатева заиграха много по-добре и преди заключителната четвърт увеличиха преднината си на 13 точки. През последната част те контролираха събитията на терена и направиха победата си още по-изразителна.

 

Шест баскетболистки на домакините завършиха с двуцифрен точков актив, включително и всички от стартовата петица. Най-резултатна бе Габриела Костова с 15 точки, като тя овладя и 12 борби. С 14 точки е Гергана Иванова, по 11 добавиха Габриела Николова, Теодора Динева и Карина Константинова, а 10 има Виолина Кочева.

 

За Славия Антония Филипова завърши със 17 точки, Стефка Николова вкара 12, а Кристин Костадинова има 10.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА - СЛАВИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЛЕЙОФИТЕ В А ГРУПА-ЖЕНИ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - жени, Берое Стара Загора, Славия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи