ИУ Варна за пети път на финал в Купа БФБ


ИУ Варна за пети път на финал в Купа БФБ
(сн. BGbasket.com)
14-04-2018 17:55 | BGbasket.com

Отборът на Икономически университет Варна стана първият финалист в турнира Купа БФБ, който се провежда днес и утре в зала „Универсиада“ в София. Миналогодишният носител на трофея се наложи над Атлетик с резултат 83-75 в първия полуфинален мач от турнира. Силно второ полувреме изведе баскетболистите на Петко Делев до победата, а в утрешния финал от 15:00 часа те ще срещнат победителя от мача БУБА баскетболЧавдар Троян. Атлетик пък ще играе срещу загубилия за третото място. Това е общо пети финал за ИУ в деветгодишната история на турнира, като той има три трофея до момента.

 

Преди мача отборите бяха наградени за постиженията си в шампионата на А група. Членът на УС на БФБ Тодор Иванов връчи сребърните медали и трофея за второ място на ИУ и бронзовите на заелия третото място Атлетик.

 

Отборът на ИУ започна мача значително по-добре и повече в началото, като остана напред през цялата първа четвърт. Най-голямата разлика в негова полза достигна 8 точки в края на откриващия период при 24-16. Варненци останаха напред и в средата на втората четвърт направиха аванса си двуцифрен, но силна серия от 10-3 за край на полувремето приближи Атлетик само на точка при 38-39.

 

След почивката ИУ вдигна темпото и след отлична серия се откъсна далеч напред. Разликата беше двуцифрена през повечето време, за да се стигне до 14 точки разлика след 30 минути игра – 68-54. Разликата стигна над 20 точки в началото на последната четвърт, но столичани започнаха щурм и успяха да я намалят на 10 точки при по-малко от 10 минути до края. при оставащи под 100 секунди разликата падна на 8, но ИУ и времето не позволиха нищо повече.

 

Най-резултатен за успеха бе Антон Диков с 20 точки. Николай  Грозев отбеляза 19, с 13 е Николай Георгиев, а 11 добави Милчо  Борисов.

 

За Атлетик Ивко Ивков вкара 20 точки, 16 има Тодор Захариев, а с 13 се отчете Ивайло  Вучков.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ИУ ВАРНА - АТЛЕТИК

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БФБ 2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БФБ 2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БФБ 2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ИУ Варна, Атлетик, Купа БФБ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи