Берое нанесе тежка загуба на Балкан в Стара Загора


Берое нанесе тежка загуба на Балкан в Стара Загора
(сн. LAP.bg)
11-04-2018 20:25 | BGbasket.com

Балкан претърпя тежка загуба в мъжкото първенство. Тимът отстъпи като гост на Берое с 66-91. Домакините натрупаха комфортна разлика през втората част и до края не изпуснаха водачеството си, като имаха предимство по повечето статистически показатели. „Зелените“ не показаха познатото лице и не успяха да се противопоставят на своя съперник. Те отново бяха без един от лидерите си Христо Захариев, докато за Берое не игра Тодор Тодоров.

 

Това бе десета победа за отбора на Любомир Минчев в шампионата, като тимът има и 11 загуби. Балкан е с баланс 16-5.

 

В следващия кръг Берое гостува на Академик в Правец, докато на Балкан предстои визита на Ямбол.

 

Двубоят започна много оспорвано, но и с много грешки и пропуски. Нито един от двата отбора не успя да се откъсне напред с по-сериозна разлика, а след тройка на Виденов Берое поведе с 21-16 след десет минути игра. През втория период обаче домакините взеха инициативата. Балкан и изпусна много стрелби, като не успя да отбележи нито една тройка от деветте си опита. Това даде отражение в резултата и на почивката тимът от Стара Загора водеше с 18 точки.

 

Балкан започна много добре второто полувреме и бързо върна интригата в мача, намалявайки изоставането си на 9 точки. След това обаче Берое отвърна със серия от 13-0, като близо четири минути гостите не успяха да се разпишат. Това на практика сложи точка на спора и през последната част мачът се доиграваше.

 

Най-резултатен за победителите бе Александър Янев с 22 точки. По 19 точки отбелязаха Дариус Гарет и Тихомир Желев, като американецът овладя и 17 борби. Филип Виденов вкара 12 точки, а 11 има Аджеи Бару.

 

За Балкан Игор Кесар завърши с 21 точки. С дабъл-дабъл от 17 точки и 10 борби е ДиВон Уошингтън. Павел Иванов добави 11 точки, а с 10 се отчете Джордан Калахан.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи