Академик Бултекс 99 се бори, но отпадна от Балканската лига


Академик Бултекс 99 се бори, но отпадна от Балканската лига
(сн. LAP.bg)
04-04-2018 20:40 | BGbasket.com

Академик Бултекс 99 не успя да се класира за Финалната четворка в Балканската лига. Българският тим победи Башкими в реванша у дома с 94-86, но след загубата от 13 точки като гост отпада от надпреварата.

 

Баскетболистите на Асен Николов могат само да съжаляват за пропуснатия шанс, тъй като на моменти разликата в тяхна полза достигаше 17 точки. Те демонстрираха много точен мерник от далечно разстояние, като отбелязаха 16 тройки (9 през първото полувреме) срещу 5 за съперника.

 

В спор за място на финала в Самоков Башкими ще играе с Рилски спортист. Другият полуфинал противопоставя Блокотехна и Левски Лукойл.

 

Двубоят започна много равностойно и с висока резултатност. Двата отбора често си разменяха водачеството, а след десет минути игра домакините водеха с 27-25. Разликата в полза на българския тим стигна 9 точки през втората част, но на почивката съперникът му намали изоставането си само на 1.

 

След паузата Академик Бултекс 99 заигра много по-добре и започна да трупа разлика. По-малко от две минути преди края на третата четвърт преднината на тима достигна 17 точки, но преди заключителните десет минути разликата бе свалена на 13.

 

Последната част бе много драматична. Домакините поддържаха добър аванс, но съперникът им се държеше близо до така важната граница от 13 точки. По-малко от 14 секунди преди края Башкими намали изоставането си на 9, но тройка на Айзея Юмипиг върна надеждите на Академик Бултекс 99. Гостите отбелязаха два наказателни удара, а Димитър Димитров не успя да прати мача в продължение, след като изпусна тройка в края. В последните секунди Тмушич вкара два фаула и оформи крайния резултат

 

Над всички за българския тим бе Димитър Димитров, който направи много силен мач и завърши с дабъл-дабъл от 24 точки и 15 борби. С 21 точки е Мартин Дурчев, 14 отбеляза Айзея Юмипиг, а с по 13 се отчетоха Васил Бачев и Никола Маравич.


За Башкими Арън Мос и Микаиле Тмушич бяха най-резултатни с по 23 точки, като Мос овладя и 11 борби.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99 - БАШКИМИ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНСКАТА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАНСКАТА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАНСКАТА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балканска лига, Академик Бултекс 99, Башкими
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи