Ямбол надстреля Спартак Плевен в мач с 222 точки


Ямбол надстреля Спартак Плевен в мач с 222 точки
(сн. lap.bg)
17-03-2018 19:51 | BGbasket.com

Ямбол победи Спартак Плевен със 116-106 в зрелищен мач от мъжкото баскетболно първенство, който се проведе в зала „Диана“. В този двубой за домакините не игра капитанът Станислав Говедаров, но въпреки това те поддържаха аванс през повечето време на мача, който не изпуснаха до края.

 

Прогнозите за много висока резултатност се оправдаха и това се превърна в най-резултатния мач от началото на сезона. До момента не се бе случвало и двата отбора да преминат границата от 100 точки в един двубой. Процентът от далечно разстояние също бе много висок. Ямбол отбеляза 11 тройки, като 8 от тях бяха през първото полувреме, докато Спартак Плевен вкара 13.


Това бе шеста победа за домакините, които имат и 12 загуби. Съперникът им е с баланс 1-17. В следващия кръг Ямбол гостува на Берое, докато Спартак Плевен приема Левски Лукойл.

 

Гостите започнаха по-добре мача, но постепенно баскетболистите на Иван Чолаков взеха инициативата и след десет минути игра водеха със 7 точки. Двата отбора продължиха да играят на много високи обороти и през втория период, като на почивката Ямбол водеше с 62-50.

 

След паузата домакините продължиха да поддържат разлика от няколко точки, а преди решителния период Спартак Плевен намали изоставането си на 8. Гостите опитаха да направят пълен обрат в заключителните минути, но съперникът им не го допусна и спечели.

 

Трима играчи на Александър Дяковски не завършиха мача заради пет лични нарушения, което се оказа допълнителен проблем за късата скамейка на тима. Принудително напуснаха мача Константин Коев, Николай Маринов и Герасим Николов, докато за Ямбол не завършиха Евгени Иванов и Стойо Чолаков.

 

Най-резултатен за победителите бе Алан Арнет 26 точки, една по-малко има Брайкъс Перин. Николай Върбанов се отчете с 13 точки, по 12 добавиха Стоян Петков и Стилиян Иванов, а с 10 е рожденикът Стойо Чолаков.

 

За Спартак Плевен Уладзимир Крисевич вкара 22 точки. Николай Маринов добави 21, а Георги Бързаков и Герасим Николов – по 18. С дабъл-дабъл от 16 точки и 11 асистенции завърши Милен Дудев.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи