ИУ Варна с позиция относно съвпадението на мачове от НБЛ и А група


ИУ Варна с позиция относно съвпадението на мачове от НБЛ и А група
15-03-2018 12:08 | BGbasket.com

От Икономическия университет във Варна, чийто отбор участва в мъжката А група, излязоха с позиция и предложение за промяна в наредбата за втората дивизия на мъжкия шампионат.

 

Причината за това е съвпадението на мачовете Черно море ТичаРилски спортист и Атлетик - ИУ Варна и невъзможността на варненските играчи с двоен лиценз да участват в мача от А група, който е със значение за крайното класиране в шампионата.

 

От ИУ са изпратили писмо до БФБ и Атлетик с желание за преместване на мача от 18 на 19 март заради невъзможност на Венелин Христов, Николай Николов, Мартин Коцев, Кристиян Кръстев и Цветомир Куртев да играят в неделя. Предложението обаче е било отказано и мачът остава за неделя.

 

Ето и предложението на старши-треньора на ИУ Петко Делев във връзка със случая: "За поредна година в двубоите, в които се рапределят медалите в А група, има съвпадение с мачове от НБЛ. В момента споровете се решават „на добра воля“ между двата клуба. В тази връзка ИУ апелира от новия сезон да има промяна в наредбата за А група–мъже или някоя от комисиите към БФБ да бъде арбитър в подобни ситуации. В противен случай се губи ефетът от това млади състезатели с двоен лиценз да израстват в решителните мачове от а А група."

 

Към момента ИУ заема второто място във временното класиране със 7 победи и загуба, а Атлетик е трети с актив 4-4. До края на сезона остават два кръга.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ИУ Варна, Атлетик, А група - мъже, Петко Делев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи