Монтана 2003 завърши на трето място в редовния сезон на Адриатическата лига


Монтана 2003 завърши на трето място в редовния сезон на Адриатическата лига
14-03-2018 20:33 | BGbasket.com

Монтана 2003 завърши на трето място в крайното класиране в редовния сезон на Адриатическата лига за жени. В последния си мач баскетболистките на Стефан Михайлов отстъпиха на Будучност като гост с 63-76. Двата тима играха на приливи и отливи, а победата за черногорския тим дойде след силна последна част.

 

Този двубой бе от значение единствено за крайното класиране, като и двата тима вече си бяха осигурили място във Финалната четворка, която ще е в Монтана през следващата седмица. Там ще играят още Цинкарна Целе и Цървена Звезда. Будучност има шанс и за първата позиция, но за целта Цинкарна Целе трябва да загуби от Трешневка 2009 утре, което е малко вероятно.

 

Началото на двубоя бе много оспорвано. За по-малко от пет минути обаче домакините направиха серия от 10-1 и след първата част водеха с 24-16. През втората четвърт българският тим заигра по-добре, направи пълен обрат и на почивката имаше аванс от 4 точки.

 

След паузата предимството отново бе на страната на тима от Подгорица, който бързо си върна водачеството, но преди решителния период Монтана 2003 отново бе напред с 1 точка. Интригата продължи до началото на последната четвърт. След това Будучност взе инициативата и след силни финални минути спечели двубоя.

 

С по 22 точки за успеха се отчетоха Божица Муйович и Мари Малоун (плюс 11 борби). Кристина Топузович отбеляза 12 точки и овладя 10 борби.


За Монтана 2003 Сара Бут бе най-резултатна с 18 точки. Радостина Димитрова вкара 17.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БУДУЧНОСТ - МОНТАНА 2003

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Монтана 2003, Адриатическа лига - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи