Дербито за първи път без драма, БУБА закръгли победите до 20 (видео)


Дербито за първи път без драма, БУБА закръгли победите до 20 (видео)
сн. BGBasket.com
04-03-2018 18:45 | BGbasket.com

БУБА Баскетбол се наложи с 85-73 над Атлетик София в първо от четири дербита между двата състава, завършило с по-сериозна разлика и без драма в края.

 

Активът на БУБА вече е 20 поредни победи в А група - мъже и тимът е само на един успех от това да си осигури първото място и на практика.

 

Заради контузията на Лъчезар Димитров, за първи път в състава на БУБА бе Деян Карамфилов. Карамфилов има двоен лиценз с Левски Лукойл, а вчера не попадна в групата на "сините" за финала за Купата на България.

 

Атлетик започна обещаващо, с първите пет точки в двубоя, но БУБА бързо обърна нещата и дръпна напред, и реализира 27 точки само в първата част. Атлетик обаче направи серия от 8-0 на старта на втория период, като остави БУБА без кош повече от три минути, преди домакините да вкарат две поредни тройки и да успокоят нещата.

 

БУБА трудно се справяше с Ивайло Вучков в защита, но в нападение Иван Алипиев и Александър Милов действаха безотказно, за да държат преднината до 50-41 на почивката.

 

Интересна и резултатна бе и третата четвърт, в която БУБА успя да се откъсне с 15 точки в един момент, а след това комфортно поддържаше двуцифрения си аванс и в последната част.

 

По 20 точки за успеха записаха Иван Алипиев и Александър Милов, като вторият добави и 14 борби към сметката си. Евгени Хаджирусев добави 15 точки, а Деян Карамфилов - 11 точки, 7 асистенции и 6 борби.

 

По 22 точки за Атлетик отбелязаха Михаил Танев и Ивайло Вучков, а Тодор Захариев се включи с 19 точки и 13 борби.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БУБА БАСКЕТБОЛ - АТЛЕТИК

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ, ПЪРВА ШЕСТИЦА

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА-МЪЖЕ, ПЪРВА ШЕСТИЦА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: БУБА Баскетбол, Атлетик, А група - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи