Академик Бултекс 99 с открит урок по история и родолюбие


Академик Бултекс 99 с открит урок по история и родолюбие
02-03-2018 19:49 | BGbasket.com

Баскетболистите на Академик Бултекс 99 показаха, че уменията им се простират далеч извън спорта. Те демонстрираха завидни знания на открития урок по история и родолюбие с децата в СУ „Никола Вапцаров" в Пловдив. Поводът за събитието, организиран съвместно от ръководствата на клуба и на училището, бе предстоящият национален празник 3 март.

 

Учениците напълниха кинозалата в учебното заведение, а откритият урок се превърна в неповторима емоция за тях. Присъстваха също и състезателки от женския волейболен тим на Марица, водени от капитанката Радосвета Тенева, както и кметът на район Северен Ральо Ралев. В залата бяха и треньорите на мъжкия отбор Асен Николов и Йордан Янков, които явно бяха подготвили отлично възпитаниците си за изпитанието.

 

По трима състезатели от Академик Бултекс 99 заформиха два отбора – „Свобода" и „Независимост". В първия бяха капитанът Станислав Ваклинов, Мартин Дурчев и Васил Бачев, а във втория – Васил Михайлов, Паулин Жардим и Димитър Димитров. Те трябваше да отговарят на въпроси, свързани с Освобождението на България, исторически личности и паметни моменти от историята на страната ни. Децата в залата пък си избраха любимци и оформиха гръмогласни агитки, които подкрепяха и двата отбора. В изключително оспорваната битка на знанията победата спечели отбор "Независимост", а в края всички изпяха химна на България.

 

"Не забравяйте, че тези момчета са от един обор, а „Свобода" и „Независимост" вървят заедно", обърна се към учениците директорката на училището Елена Александрова. Районният кмет Ральо Ралев бе приятно изненадан от знанията на баскетболистите и от цялото събитие и обеща по-голям награден фонд за следващото издание.

 

Хора от залата пък се чудеха дали състезателите учат история между тренировките. След края децата от училището се изредиха за автографи и снимки с баскетболистите на Академик Бултекс 99. Ръководството на тима пък раздаде на учениците безплатни билети за мача срещу Башкими от Балканската лига във вторник от 18 часа в Колодрума.

 

"Идеята ни беше да покажем на децата, че спортът е част от културата", каза спортният директор на Академик Бултекс 99 Тина Димитрова. "Избрахме СУ „Никола Вапцаров", защото директорката Елена Александрова е отворена към подобни мероприятия. Децата видяха, че състезателите не се интересуват само от спорт, вълнуват ги и други неща", допълни тя.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Бултекс 99
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи