Мануел Марков: Следващият мач ще е като финал


Мануел Марков: Следващият мач ще е като финал
сн. BGBasket.com
25-02-2018 10:37 | BGbasket.com

Старши треньорът на БУБА Баскетбол Мануел Марков похвали момчетата си за старанието в пореден спечелен мач - гостуването на Чавдар Троян направи серията на столичани 19-0 в А група и ги доближи много до титлата във втория ешелон.

 

След оспорван мач в Троян, БУБА се наложи със 72-55.

 

"Разликата се получи накрая, взехме няколко топки от пресата на цяло игрище, оттам вдигнахме разликата. В Троян се играе винаги трудно, малко отбори печелят тук, затова сме радостни. Имаме да изиграем още три мача до края на сезона," обясни Марков.

 

"Мисля, че не им личи умора. Дори съм много доволен от формата, която показаха момчетата, които играят и за Академик София в НБЛ," отбеляза той за младите си играчи, които се справят добре с напрежението на два фронта. "Най-вече съм доволен от желанието им, има колектив и отбор, който иска да печели. С Георги Давидов се опитваме да правим всичко възможно да са добре физически и на двата мача, разбира се, НБЛ е приоритет. Доволен съм от формата им, не мисля, че някой е изморен."

 

Докъде ще стигне серията на БУБА без загуба? "Още в началото казвам, че този отбор не бе създаден с амбицията да ставаме първи. Така се развиха нещата, на места и късметът ни покри. Последните три мача ще са много интересни, те ще разпределят медалите. Следващият мач, с Атлетик, ще ни е като финал, искаме да ги победим отново."

 

"Тази година А група е много оспорвана, и е полезна за баскетбола. Виждаме много пълни зали в провинцията, и ние преди Нова година играехме пред пълна зала "Триадица". Хората дават оценката за продукта. Доста по-силна и по-интересна е А група," завърши Марков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: БУБА Баскетбол, А група - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи