Становище на VIVACOM относно прекратения договор за спонсорство с НБЛ


Становище на VIVACOM относно прекратения договор за спонсорство с НБЛ
(Снимка: LAP.bg)
22-02-2018 18:12 | BGbasket.com

След новината, че договорът за спонсорство между НБЛ и VIVACOM е прекратен, от телекомуникационната компания пожелаха да внесат яснота.

 

Ето и съобщението на VIVACOM до медиите:

 

Уважаеми  колеги,

Във връзка с некоректно цитиране на мотивите за прекратяване на спонсорство на НБЛ от страна на VIVACOM в публикации в медиите,  изпращаме на Вашето внимание становище на компанията.  Надяваме се да ви е полезно в случай на отразяване на новината и оставаме на ваше разположение при възникнали допълнителни въпроси: 

 

VIVACOM е компания с дългогодишни традиции в подкрепата на социално-отговорни кампании. Всяка година телекомът прави инвестиции в размер на над 500 000 лева в организации и активности в полза на обществото. През последните няколко години компанията фокусира тези средства в сферата на образованието и спорта, като счита че те са едни от най-важните за развитие на младото поколение в България и обществото като цяло и се нуждаят от подкрепата на бизнеса, в допълнение към целенасочената държавна политика.

 

VIVACOM стана основен партньор на Национална баскетболна лига през 2016 г. и в продължение на две години подкрепя успешно развитието на този спорт у нас, както чрез значимата си инвестиция в браншовата организация, така и чрез осъществяване на редица допълнителни инициативи за популяризирането му и привличането на нови последователи в младежката аудитория. Сред тях са специалната награда за състезателя с най-добро представяне в НБЛ MVP - Most Valuable Player, която VIVACOM връчваше всеки месец в продължение на две години; серията турнири 3Х3 за стрийт баскетбол; мачът за Суперкупата - организиран за първи път през 2016 г. и проведен отново през 2017 г. след големия успех на първото издание; и други инициативи за деца и възрастни.

 

Компанията е изключително доволна от реализираното до момента партньорство с НБЛ и вярва, че е дала своя сериозен принос за утвърждаването на баскетбола у нас като авторитетен и предпочитан спорт.  

 

През 2018 г. VIVACOM ще продължи да инвестира средства в спорта, като се насочи към нови инициативи, популяризиращи активния начин на живот и споделянето на позитивните емоции от играта, най-вече сред семейната аудитория, децата и младежите. Считаме, че това е област, към която трябва да бъде насочено общественото внимание и се нуждае от подкрепата на повече компании у нас.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи