Отговорът на Академик Бултекс 99: Няма да позволим всичко да отмине за три дни


Отговорът на Академик Бултекс 99: Няма да позволим всичко да отмине за три дни
22-02-2018 16:18 | BGbasket.com

 

След отвореното писмо на рефера Владимир Цеков, изпратено до BGBasket.com в сряда вечер, Академик Бултекс 99 реагира с отговор.

 

BGBasket.com както винаги публикува всички гледни точки и затова ви предоставя полученото в редакцията писмо от Академик Бултекс 99.

 

ОТВОРЕНО ПИСМО НА АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99

 

В отговор на твърденията на президента на БК Академик Бултекс 99 Васил Врачев, че е получил две телефонни обаждания преди и по време на мача с Рилски спортист за Купата на България в Пловдив, председателят на съдийската комисия и старши рефер на въпросния мач Владимир Цеков заявява, че едното е било във връзка със затворен булевард и търсене на начин да се стигне до залата за двубоя, а другото - заради недостатъчната охрана за съдиите. Също така г-н Цеков казва, че е готов да си подаде оставка веднага щом Васил Врачев докаже, че е поискал нещо друго от него.

 

Във връзка с отговора на Владимир Цеков, ръководството на Академик Бултекс 99 уточнява следното:

 

Нека г-н Цеков да не измества акцента от основната причина, поради която организирахме пресконференцията и поискахме оставката му. А тя е некоректното съдийство по време на мача с Рилски спортист в Пловдив от полуфиналите на турнира за Купата на България.

 

Мачът бе ръководен от трима от най-опитните съдии в България, начело с г-н Цеков. Всеки може да сгреши, но имаше фрапантни грешки, които реферът не е допускал и преди 20 години, когато е стартирал съдийката си кариера. Това ни навежда на мисълта, че съдийството на срещата е било ръководено от задкулисни мисли. А какви са те - знаят само реферите на мача.

 

Правим всичко това, не за да променим миналото, а за да предизвикаме някаква промяна за в бъдеще. Разпространихме видеозапис на срещата, от който всеки може да си направи съответните изводи.

 

Очаквахме г-н Цеков да коментира фрапантните грешки в ръководенето на мача като отменения кош на Маравич, неотсъдените крачки на Джетър и извадената топка на Дурчев, а не дали някой е искал нещо или не.

 

Човек, който няма гузна съвест, говори за истинския проблем.

 

Поискахме оставката на г-н Цеков заради съдийството на мача с Рилски спортист, а не заради това, че е звънял по телефона на Васил Врачев. Този път няма да позволим всичко да отмине за три дни."

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Бултекс 99
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи