Силни думи от Тина Димитрова: Мълчанието в случая би било груба грешка


Силни думи от Тина Димитрова: Мълчанието в случая би било груба грешка
21-02-2018 15:46 | BGbasket.com

Спортният директор на Академик Бултекс 99 Тина Димитрова коментира също искането на клуба за оставка на шефа на съдиите Владимир Цеков, като сподели, че е направена консултация и с независими съдии от Италия, преди да се направи пресконференция за грешките на арбитрите по време на полуфинала-реванш за Купата срещу Рилски спортист.
 
"За пръв път участвам в такава пресконференция. Винаги съм била много тактична в подобни ситуации. След мача премълчахме, всеки сам изстрада своята болка. Мина и Сирни Заговезни, но вечерта, след като всеки един от нас изгледа записа на мача поотделно, решихме да го изпратим на напълно независими съдии в Италия," сподели разочаровано Димитрова.
Тя с горчивина допълни: "След тяхното мнение решихме на направим тази пресконференция, но не за да преиграваме мача. Знаем, че сме сгрешили, защото в една такава отговорна среща напрежението беше голямо - всички искахме този финал. Ние отчетохме своите грешки, но в мача имаше очевадни съдийски такива. Нека онези, които са ги допуснали - да поемат своята отговорност. Ние поехме своята - пред феновете, пред спонсорите, пред хората, които искат да помагат на клуба, пред цялата общественост."
"Искам всички да повярват, че момчетата и треньорският щаб работиха наистина здраво. И сълзите, които видях в очите на тези мъже, ме наведоха на мисълта, че не трябва да мълчим. Мълчанието в случая би било груба грешка. Между другото на двата ни мача с Рилски спортист нямаше нито един представител на федерацията. Все пак говорим за полуфинал за Купата на България. Ако искаме баскетбола да вървим напред - трябва да го правим заедно, а не да бъдем изолирани. Нямаме претенции да ставаме веднага шампиони, но правим всичко крачка по крачка с огромната подкрепа на спонсора Бултекс 99, Община Пловдив и всички останали, които ни помагат," каза още Тина Димитрова.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Бултекс 99
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи