Тити Папазов: Победихме много силен отбор


Тити Папазов: Победихме много силен отбор
(сн. lap.bg)
17-02-2018 19:05 | Мария Маринова

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов бе доволен след успеха срещу Балкан в полуфиналната серия за Купата и класирането на неговия отбор за финала в турнира. Столичният тим загуби реванша в Ботевград, но продължава напред заради по-добрата си точкова разлика след двете срещи. Наставникът обаче сподели, че Балкан е много силен съперник и също е имал шанс да стигне до мача за титлата.

 

„Трябва да бъдем обективни. Когато единият отбор победи с 4 точки, до някаква степен има и спортен шанс. Най-силната ни изненада е играта на Джъстин Нокс. Бяха взели сериозни мерки в опазването на Кийт Клантън, който беше водещ играч в предишния мач. Балкан е много добър отбор с добър треньор, който реагира на нашите действия. Стана изключителен празник. Естествено, много е тежко, когато у дома загубиш и близо 3000-3500 души те подкрепят искрено и със сърце. Публиката в Ботевград има баскетболни познания.

 

Балкан водеше с 13 точки на почивката и бе на гребена на емоцията. Ние през третата част намалихме на 2, там останахме живи. С тази невероятна публика те успяха да се върнат. Малко са му нереални точките на Уошингтън, Венци Петков направи пореден силен мач. Отново обаче успяхме да ограничим Игор Кесар – един от най-силните им играчи. Победихме много силен отбор, който неслучайно е лидер в първенството“, заяви той.


Папазов коментира и възникналото напрежение след мача между хора от щаба на Левски Лукойл и някои от феновете в Ботевград. „Има една приказка за първите седем години. Ние по никакъв начин не сме провокирали съперника, нашите фенове бяха далече. Публиката на Балкан доказа, че най-много заслужава в този град да има баскетбол. Ако някой в българския баскетбол към днешна дата прави нещо за своя град и за своята публика, това е Балкан. Вижте обаче как дойдоха и се държаха с Тодор Стойков. Той е легенда на българския баскетбол. Това е играч, който е носил на гърба си фланелката на Лукойл и целия отбор. Ако аз съм по-див, при него има толкова много възпитание. Независимо от това – дълбок поклон пред публиката в Ботевград. Водещо е това, че залата е пълна, има празник. Да, хората не са щастливи, но днес денят им е осмислен. Това е най-важното. Ако някой заслужава адмирации, това е Балкан и публиката му“, завърши наставникът.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България - мъже, Левски Лукойл, Тити Папазов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи