Рилецо извоюва финал за Купата след 169-168


Рилецо извоюва финал за Купата след 169-168
(Снимка: LAP.bg)
17-02-2018 18:03 | BGbasket.com

Рилски спортист стигна до финал за Купата на България по възможно най-драматичния начин. След загуба с 12 точки у дома в първия мач от размененото гостуване срещу Академик Бултекс 99 тимът победи като гост в зала „Сила“ в Пловдив с 13 точки – 83-70 и по този начин остана на точка пред съперника си в общия резултат от двата мача – 169-168. Във финалния сблъсък за трофея самоковци ще се изправят срещу Левски Лукойл, който победи Балкан в другата полуфинална двойка.

 

Гостите започнаха отлично и спечелиха първите две четвърти от мача, за да натрупат добра преднина на почивката – 14 точки и още тогава взеха предимство в общия резултат от мачовете. Домакините обаче успяха да свалят дефицита си под 10 точки през третия период и да останат в мача като след третия период таблото показваше 63-56.

 

Драмата се запази до последната секунда на срещата, въпреки че в средата на последната част всичко изглеждаше ясно, след като Академик се приближи само на 4 точки, което означаваше 8 преднина за него в общия резултат. Тогава обаче Рилецо избухна със серия от 11-2, като 9 от точките за самоковци вкара Еван Равънел. Така се стигна до 83-70 и последна атака за домакините. Те обаче не успяха да се организират добре и въпреки че топката стигна до Никола Маравич под коша, той не беше в удобна позиция и пропусна да вкара, с което мачът приключи.

 

За победителите Еван Равънел записа дабъл дабъл от 21 точки и 10 борби, 15 отбеляза Дерек Райт, а Йордан Бозов - 14. Петима баскетболисти на отбора завършиха с двуцифрен актив в мача.

 

За Академик с 15 точки и 7 борби се отчете Никола Маравич, 14 вкара Мартин Дурчев, а с 13 и 4 асистенции приключи Айзея Юмипиг.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99 - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ 2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Бултекс 99, Рилски спортист, Купа България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи