Бойко Младенов: Въпросът е ще излезе ли Левски Лукойл от дупката или Балкан е фаворит за купата


Бойко Младенов: Въпросът е ще излезе ли Левски Лукойл от дупката или Балкан е фаворит за купата
13-02-2018 21:00 | BGbasket.com

Започват битките на истината в турнира за Купата на България. В 1/2-финалите един срещу друг ще се изправят Левски Лукойл и Балкан, а в другия сблъсък сили ще премерят Рилски спортист и Академик Бултекс 99. Преди срещите утре, отново се доверихме на бившия баскетболен национал Бойко Младенов. Специално за BGbasket.com той направи своите прогнози.

 

Рилски спортист - Академик Бултекс 99
Давам предимство за Рилски спортист заради домакинството. Отборът играе добре в момента. Но мисля, че всичко ще се реши в Пловдив. И двата мача ще бъдат доста интересни. И двата отбора ще бъдат доста предпазливи в Самоков. Домакините ще гледат да натрупат по-голяма точкова разлика, за да могат да си подсигурят добър аванс за реванша. Ще бъде доста тежко. В първите домакински мачове по принцип психологическото напрежение може да изиграе лоша шега. Възможно е играчите на Рилски малко да се пренавият и това няма да е в тяхна полза. Академик Бултекс играе много добре напоследък. В отбора има качествени баскетболисти на всеки пост. Ще има много голямо напрежение в състезателите и на двата отбора, но най-вече при домакините от Самоков.
Фаворит: Рилски спортист

 

Левски Лукойл - Балкан
Сигурен съм, че всички в България, които се интересуват от баскетбол очакват с нетърпение този мач. Всички искат да видят дали Левски ще успее да излезе от дупката, в която се намира или Балкан ще се утвърди като фаворит за спечелването на купата. Вероятно е, ако Балкан спечели мача в София, да играе финал за купата. Затова мисля, че баскетболистите на Левски са готови да направят всичко по силите си, за да измъкнат победата. Готови са да покажат, че са излезли от кризата. Има качествени състезатели, просто им трябва малко повече време, отколкото си мислех, за да се сработят като отбор. Напрежението в този мач ще бъде върху играчите на Тити Папазов. Не им ззавиждам. Надявам се да постъпят професионално и да направят мача интересен. Да направят баскетболно зрелище за всички фенове в залата. Двата отбора се познават доста добре и няма с какво да се изненадат. Освен домакинството, другият плюс на Левски е по-класната скамейка. Но за сметка на това играчите на Балкан ще бъдат по-спокойни. Победиха "сините" преди една седмица в София и сега ще играят със самочувствие. С интерес чакам развоя на този мач и изходът от серията.
Фаворит: Левски Лукойл

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Бойко Младенов, Левски Лукойл, Балкан, Рилски спортист, Академик Бултекс 99
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи