Виолина Кочева: Признанието е и за целия град Хасково


Виолина Кочева: Признанието е и за целия град Хасково
(Снимка: LAP.bg)
30-01-2018 10:47 | BGbasket.com

Доскоро състезателка на Хасково 2012, а сега на Берое Стара Загора, Виолина Кочева бе избрана и наградена за Баскетболистка №1 в България за 2017-та година.

 

Виолина стана шампион и носител на Купата, където взе и приза за MVP, през миналия сезон.

 

"Вълнувам се, не съм получавала индивидуални награди. За мен е признание, аз от много време се занимавам с баскетбол. Това е стимул да продължавам в същия дух, въпреки че след нещата, които ми се случиха напоследък, имах желания да спра да играя. Но баскетболът е част от живота ми. Надявам се с новия ми отбор да постигна същите успехи," сподели Кочева.

 

"В последно време женският баскетбол не е на нивото, на което е бил. Видяхте и Красимира Банова и Петкана Макавеева, дали много и на българския и на световния баскетбол. Ние не можем да се похвалим с такива успехи. Но и в нас гори баскетбол. И ние искаме да се доказваме, макар и само в България," допълни тя след церемонията пред BGBasket.com. 

 

Виолина напусна Хасково внезапно, а малко по-късно отборът прекрати участие в първенството. Тя не пропусна да отчете и заслугите на всички в бившия ѝ тим за наградата, която получи.

 

"Тези 24 часа, в които мислех да се отказвам, ми беше много трудно. В момента, в който реших да продължа и Берое ми подаде ръка, смятам, че направих добър избор. Никой не трябва да се отказва. Спортът изгражда характери, личности, морал. Затова пожелавам на всички да не се отказват," продължи тя. "Взаимоотношенията ми с всички в Хасково са отлични. Всичко се случи много бързо. Тази награда, която сега получавам я дължа на отбора си от миналата година. Имахме страхотен колектив, страхотни чужденки, и благодарение на тях, на треньорката и на спортния директор, аз стоя тук сега. Тези награди са признание не само на мен, но и на целия град."

 

За промените в женския ни баскетбол и забраната за използване на чужденки във вътрешното първенство, Кочева призна: "Трудно е да се играе в едно първенство с чужденки, и в едно с български състезателки. За момента е трудно, но ние се справяме. Чуждестранните баскетболистки дават класа и посещаемост, те са атракция, дават класа. Може би не беше много правилно, по мое мнение, да се ограничават до минимум. Може би 1 или 2."

 

Опитната баскетболистка не спести добри думи за младите си съотборнички в Берое и отправи специално послание към Гергана Иванова, която взе отличие Изгряваща звезда.

 

"Откакто съм в Берое, съм много впечатлена от младите момичета, те тренират изключително отговорно. Когато им се гласува доверие, винаги са на 100%. Независимо дали ги боли нещо... Там и Таня Гатева играе голяма роля, тя им дава спокойствие и те се развиват добре. Много се радвам за Гери, тя е страхотно дете, много е весела, живее за баскетбола. Надявам се след години тя да вземе тази награда и да изведе своята възраст до по-горни позиции и да дърпа нашия отбор напред."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Виолина Кочева, Хасково 2012, Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи