Любо Минчев: Трябва да вярваме, че ще дойдат по-добри дни за баскетбола


Любо Минчев: Трябва да вярваме, че ще дойдат по-добри дни за баскетбола
(Снимка: LAP.bg)
30-01-2018 08:14 | BGbasket.com

Любомир Минчев бе избран за Треньор на годината за втори пореден път. Наставникът на Берое и националния отбор за мъже прие отличието, но последните тежки месеци с клубния му тим определено вгорчиха вкуса на 2017-та.

 

"2017-та бе година на крайностите - много успешна, но на края с много проблеми. Но и за клубния и националния отбор бе наистина успешна," заяви той за BGBasket.com. "Наградите са следствие на работата и резултатите, нещо допълнително. Треньорите не работят за тях, те са признанието на успехите, които постигат. Това, че е признание от колегите мен повече ме радва."

 

"Трябва да сме оптимисти. Колкото и някои неща да не ни харесват, моментната ситуация да не е добра, това е нашата работа и ние трябва да работим и да вярваме, че ще дойдат по-добри дни за баскетбола. Има много причини да се стигне от старите дни до сегашното ниво. Но това е отражение на случващото се в държавата," допълни треньорът.

 

Той призна, че призьорите не са точно така, както самият той е гласувал. "Но това няма значение. Важното е да са здрави. Оттам-нататък те са професионалисти и много добри момчета и резултатите сами ще си дойдат," пожела той на Станимир Маринов и Александър Везенков - най-добрите баскетболисти в България и извън границите на страната.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое, Любомир Минчев, България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи