Черно море спечели жестока битка със Спартак


Черно море спечели жестока битка със Спартак
(Снимка: LAP.bg)
27-01-2018 19:52 | BGbasket.com

Черно море Тича се наложи със 105-99 над Спартак Плевен в страхотен сблъсък във Варна.

 

И двата отбора имаха отлични проценти на стрелба, отразило се и на резултатността, но Черно море категорично превъзхождаше в борбата под коша.

 

Плевенчани пристигнаха край морето окрилени след първата си победа за сезона миналата седмица и измъчиха сериозно домакините, но не издържаха до края.

 

Завърнал се след травма, Цветослав Острев започна двубоя, но Дарин Великов даде шанс на плеймейкърската позиция и на младия гард Димитър Илиев, който не го разочарова и се справи доста добре. В игра като титуляр за първи път от началото на сезона се появи и Цветомир Куртев, лекувал тежка контузия доскоро. Варненци бяха без един от основните си състезатели Николай Грозев, също с травма, а Милян Боцка все още е в родната си Сърбия.

 

Много резултатно тръгна двубоят, като вървеше изключително кош за кош, без някой от двата тима да вземе повече от 3-4 точки аванс.

 

Страхотни изяви на Георги Бързаков за Спартак дадоха 6 точки преднина с две минути до края на полувремето. Бързаков наниза три тройки набързо, а Константин Коев добави още една за аванса на плевенчани. Шестте точки разлика се задържаха и до почивката, която дойде при 51-57.

 

Черно море обаче направи пълен обрат в третата част, когато ограничи много нападението на съперника. След 30 минути игра и отличен Цветослав Острев, варненци не само обърнаха, но и поведоха със 7 точки.

 

Серия от 9-0 за домакините на старта на последния период пък за първи път в мача направи разликата двуцифрена.

 

Въпреки че бе с една идея по-къса скамейка, тимът на Спартак не се отказа да се бори до края и отговори със своя серия от 10-1, за да остави интригата жива.

 

Минута и половина преди края, разликата бе само две точки, но пак Черно море успя да отбележи шест безответни, за да диша по-спокойно.

 

Финалните секунди се играха доста дълго, като Спартак правеше фаулове с надежда да се добере поне до продължение, но крайното 105-99 бе подпечатано от наказателните удари на Черно море.

 

Най-резултатен за варненци бе Венелин Христов с 23 точки за 27 минути. 22 точки за успеха плюс 14 борби и 4 асистенции записа Симеон Илиев.

 

За Спартак 20 точки вкара Герасим Николов, а още петима играчи на гостите записаха двуцифрен точков актив.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича, Спартак Плевен, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи