Любо Минчев: На момчетата от Академик им трябват яки тренировки, другото е прах в очите


Любо Минчев: На момчетата от Академик им трябват яки тренировки, другото е прах в очите
(Снимка: LAP.bg)
26-01-2018 21:55 | BGbasket.com

Старши-треньорът на Берое Любомир Минчев коментира победата на отбора си срещу Академик в Правец в мач от 16-ия кръг на мъжкия шампионат:

 

"За мен това е реалната ситуация в нашия отбор. Нашият отбор в момента е далеч от отборите, които се борят за призови места. За мен не е изненада, не е учудващо, че това бе първата победа за нас през 2018-та. Ядосах се на моите играчи, че това, което им повтарям от два дни бе да започнем добре мача, а не да им даваме да се разиграят. Оставихме ги да ни вкарат 6 тройки само в първата четвърт. На полувремето имаше едно условие, което им поставих, задача, и те си я изпълниха.


9 март не е дошъл, има време за нови попълнения. Дали ще е в последния момент, или по-рано, зависи от много неща.


Мнението ми е, че нещата не са направени както трябва, всичко е прах в очите. Който разбира, знае, че нещата не са както трябва. Има талантливи момчета, имат потенциал, има доста интересни играчи, но без работа, без сериозен натиск, без як тренировъчен процес, тези играчи няма да напреднат. В България само говорим как важни са мачовете, да играят. Тези момчета за мен не тренират. Те имат твърде малко тренировки на седмица с Жоро Давидов, как ще напреднат?! Трябва им як тренировъчен цикъл, всичко друго е прах в очите, че нещо се прави. Играят днес мач, утре си отиват, в неделя играят А група, понеделник е нормално да почиват и накрая остава да тренират по два дни. Моят колега е поставен в тази ситуация, но нещата не са добре за момчетата, затова съм настроен по-негативно към това нещо."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Любо Минчев, Берое, Академик, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи