Треньорите на Дунав Русе с отворено писмо относно публиката и съдиите


Треньорите на Дунав Русе с отворено писмо относно публиката и съдиите
(сн. BGbasket.com)
23-01-2018 12:40 | BGbasket.com

На пощата на BGbasket.com получихме отворено писмо от треньорите в Дунав Русе относно публиката и съдиите. Публикуваме го без редакторска намеса:

 

"Треньорският колектив на БК Дунав Русе 2016 иска да изкаже мнение и да заеме позиция по наскоро наболелите проблеми, относно ескалиращото напрежение по време на мачовете, по линията публика-съдии.

 

1. Не толерираме какъвто и да било опит за конфликт и саморазправа преди, по време и след мач на публиката с длъжностни лица (съдии, дежурни представители на БФБаскетбол, треньори и състезатели), което е и клубна политика;

 
2. Не смятаме, че използването на нецензурни думи и обидни квалификации са уместни на състезание на деца. Те не биха довели до положителен резултат или емоции, а напротив - уронват престижа на играта;


3. Създаването на конфликтна и стресова среда предразполага към изнервяне на състезатели и треньори, което води до действия, които са в ущърб на тяхната положителна изява и игра.

 

Във връзка с горепосочените аргументи искаме да отправим призив към многобройните фенове на баскетбола, които посещават мачове на подрастващи. Нека всеки един мач бъде празник за децата, а не да се превръща в повод за негативни емоции и преживявания.


Уважаеми родители, фенове, състезатели и треньори, молим Ви да запазим красотата на играта баскетбол в името на нашите деца!"

 

С уважение: Юлия Радева, Диан Георгиев, Руслан Русев и Димитър Петров

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи