Тити Папазов бил причината за оставката на Треньорската комисия


Тити Папазов бил причината за оставката на Треньорската комисия
(сн. LAP.bg)
23-01-2018 09:29

Оставката на Треньорската комисия продължава да бъде водеща тема в баскетболните среди. Преди по-малко от две седмици всички нейни членове, заедно с председателя й Любомир Минчев, решиха да напуснат постовете си. Националният селекционер изпрати до BGbasket.com писмото с мотивите за оставката, а ние предоставихме възможност и на други членове от комисията да изкажат мнението си.

 

Като една от най-сериозните причини за оставката бе изтъкнат начинът, по който се избират националните треньори при подрастващите. Треньорската комисия отправи критики към Управителния съвет на федерацията, че не се вслушват в предложенията й. Един от най-уважаваните родни специалисти Петко Маринов обаче смята, че конфликтът е междуличностен и в основата му е Константин Папазов.

 

"Това не е хубаво за имиджа на спорта. Конфликтът е междуличностен. Реално причината е изборът на Тити за треньор на младежкия отбор. И двете страни имат право за някои неща. С риск Любо Минчев да ми се разсърди, мисля, че той сбърка с реакцията. Той е много морален човек, но можеше да се разберат с президента на федерацията Георги Глушков. 33 години съм бил треньор. Никога не бих си позволил да крикитувам Управителния съвет. Затова ми станаха странни и думите на Людмил Хаджисотиров, който е интелигентно момче.", заяви Петко Маринов пред bgdnes.bg.

 

"Минчев е сериозен професионалист, който е отдаден на професията, но с успехите на националния отбор не трябва да става мнителен. Трябва да е наясно, че колкото е по-нависоко, толкова повече вятърът ще го брули. Ще има напрежение. Важното е сега всички да седнат на масата и да се разберат.", добави той.

 

Според Петко Маринов в Треньорската комисия не трябва да има хора от щаба на националния отбор, за да няма конфликт на интереси при поставяне на оценки за работата на различните формации. "Нека в новата структура да бъдат повикани уважавани имена като Георги Младенов, Росен Барчовски, Дарин Великов", обясни той.

 

Дългогодишният председател на Треньорската комисия към Българска федерация по баскетбол Симеон Варчев също порица действията на Любомир Минчев и на неговите колеги.

 

"Не одобрявам подобно поведение. Няма нужда колеги да се борят помежду си. Нека да се стигне до разговор. Докато бях председател на Треньорската комисия, винаги съм се консултирал с Управителния съвет на федерацията. Сега треньорите надскачат себе си. По-добре е Минчев и Глушков да седнат и да поговорят. Ще е добре, ако няма война. Някой трябва да се превърне в омиротворител. Не е хубаво да имаме конфликти."

 

Според него скандалите няма да окажат влияние върху битката на националния отбор за класиране на световното първенство.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Треньорска комисия, Тити Папазов, Петко Маринов, Симеон Варчев, Любо Минчев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи