Тони Дечев: Трябваше малко търпение, за да дойдат резултатите


Тони Дечев: Трябваше малко търпение, за да дойдат резултатите
(сн. lap.bg)
18-01-2018 17:05 | Мария Маринова

Тони Дечев е един от членовете на Треньорската комисия, която подаде оставка. Пред BGbasket.com той заяви, че решението му е съвпадало напълно с това на председателя Любомир Минчев. Според Дечев, в комисията се е работело правилно и е било въпрос на време резултатите да дойдат.

 

„Моето решение беше абсолютно категорично и съвпадаше с това на председателя, който всъщност ме е поканил за член на тази комисия. След като видяхме, че тя не функционира по начина, по който на нас ни се искаше, решихме, че няма смисъл повече да се продължава. Който мисли, че тя може да работи по-добре и по друг начин, съвсем нормално е да заповяда и да продължи работата. Надявам се да е в същата посока, насочена изцяло към някаква последователност и приемственост, а не работа на парче. Смятам, че усилията, които полагахме, и начинът, по който бяха приели да се работи, бяха правилни. Само трябваше да има малко търпение, за да дойдат резултатите, но за съжаление, не се получи това.“, заяви Дечев.

 

„Не мога да твърдя, че има договорки, но така изглежда. Имали сме заседания, правили сме отчети и сме наблюдавали работата на треньорите, но всъщност те не даваха никакъв резултат. Какъв е смисълът всичко това да се прави? Управителният съвет по Устав има право да избере треньори. Тогава от тази комисия няма смисъл. Единственото нещо, което остава, е да се правят семинари. Тях обаче може да ги организира и един човек, без значение на каква длъжност е. Това е въпрос само на организация, не се искат много усилия, знания и разбирания за баскетбола. Мисля, че това са достатъчни причини, за да подадем оставка.“, добави той.

 

Тони Дечев коментира и дали трябва да се променят правомощията на Треньорската комисия. „Не сме мислили по този въпрос. Има го и това. Смятам, че президентът трябва да има основната дума при определяне на треньорите на националните отбори, защото той си поема и отговорността. Треньорската комисия може да предлага и да избира, но после отговорността е малко размита, защото ще бъде колективна. Не сме мислили върху самия Устав. Просто бяхме направили предложения и принципи, както и характеристики на треньорите, които могат и трябва да водят националните отбори. Те бяха представени пред Управителния съвет и бяха гласувани абсолютно категорично. Ние мислехме, че това е начинът и пътят, по който трябва да вървим. Явно сме сбъркали.“

 

Той бе категоричен, че за да има развитие на българския баскетбол, трябва да се работи сериозно с подрастващите и това не трябва да става само на думи. „Имахме добри идеи, но те не се приеха. Има някакви причини за това – дали са уставни или защото така са свикнали да работят, не мога да преценя. Мисля, че това как трябва да работи системата не е въпрос, който трябва да решават треньорите. Затова имаме президент и Управителен съвет, които трябва да седнат с юристи и да видят кое е най-добре за работата във федерацията и за работата с подрастващите. Смятам, че това е изключително важен момент, който доста куца в нашия спорт. Усилията трябва да бъдат насочени натам и не само на приказки, а с реални действия. Видимо имаше такива действия, но те не сработиха. Не трябва само да се говори, а да се показва с дела, че тези усилия са насочени именно натам.“, заяви Дечев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Тони Дечев, Треньорска комисия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи