Елена Станкова: Постигнахме това, за което се борихме пет години


Елена Станкова: Постигнахме това, за което се борихме пет години
(сн. lap.bg)
02-01-2018 15:10 | BGbasket.com

В началото на новата 2018-а година BGbasket.com се обърна към всички треньори на отборите от женската А група, за да направят равносметка на изминалата година, да споделят какво очакват от следващата, както и какво е мнението им за настоящото първенство. Ето какво каза наставникът на Хасково 2012 Елена Станкова:

 

„Това, за което се бореше ръководството на Хасково 2012 през всички пет години,  се увенча с най-високите резултати през 2017 – спечелването на Купата и шампионската титла. Няма как да не бъдем доволни от тези резултати.

 

Промяната в първенството беше направена, за да се вземат някакви генерални мерки за развитието на женския баскетбол. Мисля, че няма да се стигне до такива резултати, защото проблемите в женския баскетбол са много по-големи от това да промениш структурирането на едно първенство. Ако се мисли за бъдещето на женския баскетбол, мерките трябваше да бъдат от съвсем друго естество. Най-накрая трябваше може би козметично да се пипне и първенството, но не да се слага каруцата пред коня. Този сезон първенството няма допирна точка с миналогодишното. Много хора ми казаха, че последният реален шампион на българското първенство ще остане Хасково 2012, докато не се стигне до ново решение за структуриране на първенството. Когато се вземат някакви мерки, трябва да се стъпи върху всичко добро и хубаво и от там нататък да се надгражда. А ние сринахме абсолютно всичко и сега започваме да смучем от пръстите как женският баскетбол в България да бъде на ниво. Това няма да се получи.

 

За мен е голяма изненада обстоятелството, че млади треньорки, които са си изиграли всички първенства като състезателки и са спечелили всичките си титли и отличия в присъствието на чужденки, правят такъв рязък завой в своето мислене и тотално отричат опцията за присъствието на чужденки в първенството. Това ме кара да се запитам дали те подлагат на съмнение резултатите, които са постигнали в спортната си кариера.

 

Пожелавам на всички хора, свързани с българския баскетбол, да имат усещането, че българският баскетбол и има стойност. Да бъдат здрави, да бъдат щастливи от това, че са зрители или участници в самия баскетболен живот и да се проявява повече здрав разум, когато се вземат генерални решения.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Елена Станкова, Хасково 2012, А група - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи