Асен Николов: Трябва да показваме характер от първата секунда


Асен Николов: Трябва да показваме характер от първата секунда
(сн. lap.bg)
13-12-2017 20:49 | BGbasket.com

Старши треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов разкритикува своя отбор за слабото първо полувреме при загубата от Левски 2014. Той заяви, че играчите са показали характер след почивката, но трябва да го правят от първата секунда на мача. Ето какво каза още Николов след срещата пред БНТ:

 

„Получи се интересен мач. След като проспахме първото полувреме, във второто заиграхме по-добре в защита, имахме повече енергия и се върнахме в мача. За съжаление, го загубихме в последната атака. Нашата цел беше топката да не стигне в Станимир Маринов. Свършихме тази работа, но допуснахме този пробив на Веско. Случва се, всичко е наред. Категорично, ще имам сериозни забележки за първото полувреме.

 

Показахме характер. Това обаче трябва да става по време на целия мач, от първата секунда, а не когато резултатът е негативен за нас. Това е нещо, което изисквам в моите отбори. Изключително важно е играчите сами да се мотивират преди тренировка и преди мач, за да може отборът да изглежда добре на игрището, да е агресивен и да играе баскетбол“.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балканска лига, Академик Бултекс 99, Асен Николов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи