Георги Давидов: Основната причина да бъде толкова трудно сигурно съм аз


Георги Давидов: Основната причина да бъде толкова трудно сигурно съм аз
11-12-2017 09:13 | BGbasket.com

Новият старши треньор на Лукойл Академик Георги Давидов призна, че класата на баскетболистите му е била ключа към победата над Левски в София в неделя. "Студентите" изоставаха през доста голям период от двубоя, но накрая стигнаха до успеха.

 
"Поздравявам момчетата си, че измъкнаха мача. Основната причина да е толкова трудно сигурно съм аз. Аз съм млад треньор, трети мач в кариерата ми. Много е трудно наистина. Може би това е една от големите причини мачът да е такъв. Ако бе друг треньор там, може би щяха да стоят нещата по-различно. Мачът бе на кантар, благодаря на моя щаб за помощта и на моите момчета, че показаха характер и измъкнаха мача," заяви Давидов.

 

"Все още нямам този опит, не мога да кажа, дали съм надиграл някого. Класата на играчите бе основната причина да победим," отбеляза още той.

 

Запитан за първите коментари на ръководството за работата му, след три мача начело на Лукойл, Давидов сподели: "Мачът в Румъния бе на практика протоколен, макар че не би трябвало да се отнасяме така, защото ние сме професионалисти, плаща ни се за това и трябва във всеки мач да сме на 100%, независимо дали има значение или не. Имам подкрепата на ръководството, засега съм аз. Петко Маринов, щабът ми, играчите са зад мен".

 

Колко е трудно да си старши треньор? "Много е трудно, но на мен ми харесва чувството. Много голяма отговорност, но аз съм отговорен човек и не се притеснявам от това."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Лукойл Академик, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи