Рилски спортист с трета победа при жените


Рилски спортист с трета победа при жените
09-12-2017 15:37 | BGbasket.com

Рилски спортист записа трета победа от началото на сезона в женската А група. В среща от източния регион тимът се наложи като гост над Черно море Одесос с 90-71. Домакините издържаха само една част, но след това съперникът им взе инициативата и до края не изпусна водачеството си. Важно е обаче да се отбележи, че и в двата тима играят много млади баскетболистки, но средната възраст на отбора от Варна е с повече от две години по-ниска.

 

След този мач Рилски спортист е с три победи и три поражения, докато съперникът му има само един успех от пет мача.

 

Утре Черно море Одесос гостува на Хасково 2012 в отложен мач от първенството. На Рилски спортист също предстои мач срещу шампиона, но след седмица.

 

Двата тима си размениха по една част през първото полувреме. Домакините имаха предимство в началните минути и поведоха със 7 точки след първата четвърт. След това обаче Рилски спортист направи обрат и на почивката вече водеше с 4.

 

Подемът в играта на баскетболистките на Борислав Трифонов продължи и след паузата баскетболистките, като преди заключителната част те имаха аванс от 9 точки. В последния период те продължиха да увеличават разликата в своя полза и спечелиха убедително.

 

Най-резултатна за успеха бе Радина Живачка с 26 точки. Клаудия Пенкова отбеляза 18, с 12 е Валентина Клисарска, а 10 има Ангелина Милева.

 

За Черно море Одесос над всички бе капитанът на тима Юлияна Вълчева, която завърши с дабъл-дабъл от 27 точки и 16 борби. Илияна Георгиева се отчете със 17 точки, а 12 добави Мария Генчева.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ОДЕСОС - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2017/2018

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - жени, Черно море Одесос, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи