Мартин Маринов: Националният отбор е невероятно семейство


Мартин Маринов: Националният отбор е невероятно семейство
05-12-2017 11:09 | Радина Жекова, БНТ

Стрелба за три точки - няма проблем. Вероятно и със затворени очи Мартин Маринов ще уцели ринга. Баскетболистът на Рилски спортист и националния отбор е известен най-вече с точния си мерник от далечно разстояние. В момента той отново е в Самоков, след като беше част от лагера на представителния ни тим през последните две седмици.

 

"Постигнахме една много важна победа за нашата страна. Измъкнахме един доста труден мач, в който не играхме добре и най-важното е, че победихме. Както видяхте, и в първия мач не играхме толкова добре, както през лятото. Но се радвам, че победихме навън, което скоро в българския баскетбол не помня да се е постигало, и то срещу такъв корав съперник, какъвто е Исландия. Радвам се, че взехме поне един мач от тези два, за да може да мечтаем за следващите мачове", каза Маринов в предаването „Арена баскет” по БНТ.

 

За Мартин лятото на тази година беше особено специално в професионален план."Направих дебют на 31 години, колкото и да не ми личат. Никога няма да забравя, когато Любо Минчев ми се обади и ме попита дали бих откликнал на поканата. Веднага му казах "Да", а той ми заяви, че имам време да помисля. Но аз му казах "Да", въпреки че не бях готов и откликнах на поканата. За мен една повиквателна за националния отбор е един таван за един спортист и не е мъжко да откажеш покана. Попаднах в едно невероятно семейство. Всеки иска да изпъкне, да вкара 20 точки, но в един мач е Станимир, в друг е - Дий Бост или Везенков. Няма значение. Важен е крайният резултат и е важно, че всеки приема своята роля в националния отбор. Защото в националния отбор не може всеки да вкара 20 точки", добави той.

 

Но 2017 година беше далеч по-важна за Мартин в личен план. "Това е може би най-хубавият момент в моя живот. Появи се моят син Лъчезар. Много рядко плача, но това наистина е най-хубавият момент в моя живот - 15 февруари 2017 година. Никога няма да го забравя. Моята годеница ме дари с един прекрасен син", каза през сълзи от радост Мартин Маринов.

 

Запитан дали синът му вече е започнал да се ориентира към баскетбола, той отговори: "Още не. Надявам се. Всеки баща иска неговият син да тръгне по неговите стъпки. Но каквото съдбата каже - това е."

 

А само преди около година Мартин предложи на жената до себе си - Станислава, офицално да стане госпожа Маринова. "Има една случка, която малко хора я знаят. На моста в Лондон имаше охрана, обаче пръстенът е в якето ми и там има детектори за оръжие и такива работи. И моята годеница, т.е. тогава приятелка, беше зад мен и тогава детекторът започна да пищи. И тогава с моя развален английски успях да кажа на човека, че просто ще предлагам брак и да ме пусне. Човекът ми намигна. Тогава имах чувството, че сърцето ми ще спре. Минахме този период някъде два часа преди Нова година да дойде. Това бяха може би най-дългите ми в живота. Чаках два часа, за да клекна на колене и да предложа брак", разказа Маринов.

 

От този сезон той е част от състава на Рилски спортист. "Имах и други такива предложения, но реших, че Рилски спортист е точното място за мен, точното място за моето семейство. Тук всеки знае, че организацията е на перфектно ниво. Имаме млад и амбициозен треньор, който ще ми помогне на мен, както и аз на него. В съблекалнята има една много добра атмосфера и тази година ще е доста добра за Рилски спортист."

 

Мартин споделя, че е много щастлив, че в момента има възможността да играе с един от идолите си. "Данчо Бозов е моят идол в баскетбола, също така и Филип Виденов. Радвам се, че втора година мога да играя с такъв уникален човек, уникален професионалист и уникален баскетболист."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Мартин Маринов, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи