Станимир Маринов: Левски ми е мечта; Везенков е емблемата на България


Станимир Маринов: Левски ми е мечта; Везенков е емблемата на България
04-12-2017 09:35 | БНТ | BGbasket.com

Гардът на Левски Станимир Маринов бе най-резултатен за националния отбор в изминалите две световни квалификации. Той стартира сезона в Украйна, но се завърна в България, след като престоят му там се оказа твърде тежък. Маринов говори пред БНТ за квалификациите, Александър Везенков и решението да облече синия екип.

 

"Трябваше да вземем и двата мача," изразява съжаление Маринов за пропуснатия шанс срещу Финландия. Той отново разказа, че капитаните Павел Маринов и Чавдар Костов са вдигнали отбора срещу Исландия.

 

"Всеки път, когато играя за България, слушам химна, нещо трепва, играя не на 100, а на 200%. Ако не се раздаваш за националния отбор, кога?!," признава той.

 

"Няма как атмосферата да се промени, дори и без Везенков. Но той е емблемата на този отбор. В трудните моменти се обръщаме към него. Когато той е на игрището, аз изпитвам спокойствие. Знам, че той е зад гърба ми във всеки момент, и аз зад неговия," разказва още Маринов.

 

Той благодари на настоящия треньор на Левски Константин Папазов, че го върна в България от Украйна, където не е щастлив на старта на сезона. И се извинява на Любомир Минчев, че не се връща да играе за Берое, както е обещал преди началото на сезона. Отдава разминаването в липсата на комуникация.

 

"Аз съм фен на футболния Левски от дете, затова за мен бе мечта да играя за Левски. За Тити Папазов се играе много трудно. Много трудно можеш да спечелиш търпението и доверието му. Но аз съм готов за това предизвикателство. Както Тити казва, че ще стане Левски шампион, това искам и аз, искам да станем шампиони," си пожелава за край той.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски 2014, Станимир Маринов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи