Черно море ниже победите, четвърта поред загуба за Берое


Черно море ниже победите, четвърта поред загуба за Берое
(сн. lap.bg)
02-12-2017 20:16 | BGbasket.com

Черно море Тича постигна поредна победа - четвърта във всички турнири, след като отказа Берое след продължение с 97-91.

 

За старозагорци поражението бе четвърто поред и дойде въпреки двете нови попълнения - Станислав Цонков и Евгени Хаджирусев.

 

Варненци започнаха много силно двубоя и показаха много добра игра в защита. За почти 4 минути игра момчетата на треньора Дарин Великов успяха да поведат с 8 точки - 12-4. В заключителните две минути на първата част Николай Грозев отбеляза две последователни тройки за Черно море Тича и домакините поведоха с 10 точки - 24-14. С кош със сирената на Веселин Георгиев домакините взеха първата четвърт с 28-16.

 

През втората част играта бе по-равностойна, независимо че и двата отбора допускаха доста грешки. Черно море поддържаше аванс от десет и повече точки, но точно преди почивката гостите успяха да намалят изоставането си и на полувремето резултатът бе 46-41.


След почивката играта отново бе много оспорвана и интересна, а варненци държаха лека преднина.

 

С тройка на завърналия се в игра след контузия Майк Ди Нуно минута и 50 секунди преди края на третата част Берое се доближи на само точка от домакините, а след кош и фаул на Станислав Цонков поведоха за първи път в мача при 64-63.

 

В последната четвърт имаше няколко обрата, без някой да вземе превес. 24.3 секунди преди края след страхотен самостоятелен пробив на Милян Боцка Черно море Тича успя да изравни при 86-86. В оставащото време нито един от двата тима не успя да реализира и мачът отиде в продължение.

 

В продължението домакините започнаха ударно с три поредни коша и успяха да спечелят продължението и съответно мача с 97-91. 

 

Двама състезатели завършиха срещата с дабъл-дабъл - за Черно море Тича Драган Тубак с 15 точки и 16 борби, а за Берое Александър Дейвис с 24 точки и 14 борби. 

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА - БЕРОЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Тича, Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи