Чавдар Костов: С отборен дух победихме Исландия


Чавдар Костов: С отборен дух победихме Исландия
(сн. lap.bg)
28-11-2017 20:00 | BGbasket.com

Капитанът на мъжкия национален отбор Чавдар Костов смята, че в основата на успеха срещу Исландия е бил отборният дух. Според него, именно това е помогнало на тима ни за обрата срещу „викингите“.

 

„На почивката не сме казали на момчетата нищо специално, а че трябва да играем по-здраво в защита и да покажем отборен дух. И в двата мача не показахме играта от лятото, но с отборен дух и здрава защита в решителните минути стигнахме до победата срещу Исландия и се върнахме в мача с Финландия. Пътуването беше доста тежко, но и това го има. Дадохме всичко от себе си и победихме.“, заяви Костов.

 

Той сподели, че е много трудно с новия формат на квалификациите, но бе категоричен, че България ще се бори във всеки мач за победата. „Форматът е доста по-различен и е по-интересно. С десет дена подготовка играеш важни мачове. Просто нещата не стават така, както очакваш. Очаквахме да имаме повече организация в нападение и в защита, но нито едно от двете не се получаваше срещу Исландия. Единственото нещо, което ни държеше в двата мача, беше отборна игра и здрав дух. Доста е трудно, но това е положението. Ще се борим. Всички мачове са тежки, но ще играем за победа.“, завърши националът.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Световно първенство 2019, Чавдар Костов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи