Пътят към Китай започва днес


Пътят към Китай започва днес
(сн. lap.bg)
24-11-2017 10:45 | BGbasket.com

Днес мъжкият национален отбор на България ще изиграе първия си мач от квалификациите за световното първенство през 2019 година, което ще се проведе в Китай. Отборът ни ще срещне Финландия от 19:00 часа в зала „Арена Ботевград“.

 

Настроението за надежда и ново начало е основателно – отборът ни ще бъде в силен състав и започва квалификациите след лято без загуба в предварителните квалификации. Още миналата година тимът показа отлични характер и игра по време на квалификациите за Евробаскет, а тази затвърди характера и нивото си.

 

Квалификациите дават добър шанс на отбора ни, защото трите най-големи имена на финландския баскетбол – Петери Копонен, Лаури Марканен и Сасу Салин не пристигнаха с групата в София заради ангажименти с клубните си отбори. От друга страна Любо Минчев ще може да разчита на Александър Везенков и на всички други най-добри български играчи.

 

От последните две кампании на отбора ни насам той показва характер и борбеност и стана ясно, че именно от това се нуждаят феновете. Интересът към тима се повиши, съответно и подкрепата, а тест за това ще бъде посещаемостта на „Арена Ботевград“ довечера.

 

Освен скандали между големите организации в баскетбола, новият формат на квалификации дава и много възможности на отбори като нашия. Дали българският отбор ще я оползотвори предстои да разберем. Към момента обаче можем да сме сигурни в едно – той ще направи всичко по силите си, за да го постигне, а това е и всичко, което искаме да видим.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Финландия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи