Ямбол търси нов център


Ямбол търси нов център
23-11-2017 19:02 | BGbasket.com

Старши треньорът на Ямбол Иван Чолаков сподели след победата над Атлетик в София за Купата на България, че отборът му търси нов център, заради контузията на Ники Върбанов.

 

"Аз не познавах отбора на Атлетик, има момчета с добри качества, но не разполагат с високи състезатели. Трудно се ориентирахме срещу зоновата им защита и оттам дойдоха трудностите. Преди мача им бях поставил като задача да се справят със защита и контраатаки. Съумяхме да го направим през второто полувреме, вкарахме няколко тройки. Нормално дойде и разликата," коментира той.

 

"Водя преговори с различни мениджъри да намерим нов играч на поста център. Много е трудно. Докарахме добри игри срещу Балкан, срещу Рилски спортист. Но нуждата ни от център е крещяща. Не мога да кажа кога ще се случи привличането, всички такива финанси ще са извънредни. Надявам се в рамките на 10-15 дни да успеем," допълни Чолаков.

 

За първите месеци обратно в професията след сериозната пауза, Чолаков с усмивка призна: "В началото беше много трудно. Четири години друга сфера без движение. В треньорската професия все си в движение. Първите седмици имах мускулна треска, световъртежи. Но сега вече съм в добър тонус, имам енергията. Искам да им дам познания и да съм полезен на младите."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ямбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи