Пътят на националите до световните квалификации в снимки


Пътят на националите до световните квалификации в снимки
24-11-2017 14:30 | BGbasket.com

Мъжкият национален отбор започва днес участието си на световните квалификации. От 19:00 часа тимът ни посреща Финландия в "Арена Ботевград".

 

България стигна до този мач, след като през лятото спечели и четирите си срещи в предварителната фаза. Момчетата на Любомир Минчев не оставиха шансове на Португалия и Беларус по пътя си и се класираха за следващия етап.

 

Припомнете си отново пътя на националите до световните квалификации от началото на подготовката до последния мач срещу Беларус в Минск.

 

 

 

 

 

 

Любомир Минчев събра отбора на първа тренировка на 28 юни в Правец.

 

 

Три дни по-късно към лагера на националите се присъединиха Александър Везенков и Дий Бост.

 

 

 

На 7 юли бе изиграна и първата контрола срещу Холандия в Ботевград, която завърши с успех за българите с 80-71.

 

 

На следващия ден двата тима изиграха още една проверка, като българският тим отново спечели, този път с 91-78.

 

 

След това отборът се премести в Самоков, където на 12 юли записа третата си поредна победа в контролите. Съперник на националите бе Австрия, а тимът ни спечели мача с 80-66.

 

 

Малко по-късно обаче дойде време и за първата загуба. На 15 юли България отстъпи при гостуването си на Македония в Скопие със 70-80.

 

 

Седмица по-късно националите паднаха и от Австрия като гост с 84-91. Преди мача в Гюсинг обаче месните фенове бяха организирали специално посрещане за Александър Янев и Чавдар Костов, които играха там преди време. Капитанът на тима ни обаче не пътува за Австрия и не успя да види изненадата.

 

 

На 28 юли България изигра и последната си контрола. В Ботевград баскетболистите на Любомир Минчев взеха реванш от Македония и спечелиха по категоричен начин с 96-74.

 

 

Настъпи моментът за важните мачове. България започна по отличен начин в квалификациите след победа над Португалия с 82-71 като гост.

 

 

Тимът ни затвърди добрите впечатления с изявите си и три дни след това спечели и домакинството си срещу Беларус със 78-68.

 

 

На 12 август България записа третия си успех в групата, след като отново победи Португалия, този път у дома с 91-65, с което си осигури и класиране в следващата фаза.

 

 

Националите бяха безапелационни и в последния си мач от предварителните квалификации. Те се наложиха над Беларус в Минск с 84-70 и спечелиха първото място в група D…

 

 

… а успехът бе подобаващо отпразнуван.

 

 

Да се надяваме, че това е само началото и отново ще имаме подобни поводи за радост и гордост...

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи