Отлагат избора на национални треньори при подрастващите


Отлагат избора на национални треньори при подрастващите
22-11-2017 17:13 | BGbasket.com

Изборът на национални треньори при подрастващите се отлага. През 2018-та България отново ще има отбори във всички възрасти.

 

Имената на селекционерите трябваше да бъдат утвърдени днес по време на заседание на Управителния съвет на Българската федерация по баскетбол, като това бе една от точките в Дневния ред.

 

Очаква се решението да бъде взето до 2-3 седмици. Ще се изчака събранието на Борда на ФИБА Европа на 2 декември, където ще се определят домакините на Европейските първенства при подрастващите. Както BGBasket.com вече ви информира, България ще кандидатства за две от състезанията - за мъже до 20 години и за момичета до 16 години.

 

През изминалото лято БФБ реши да не събира национален отбор за мъже и жени до 20 години, но такива ще има отново през 2018-та, с играчите от набор `98 и `99. 

 

УС гласува с 8 гласа „За“ и 2 – „Против“ догодина България да бъде представена с отбори във всички възрасти в двата пола на европейските първенства.

 

За последно, през 2016-та, старши треньор на 20-годишните мъже бе Божидар Гьорев с помощник Иван Коцев. На жените треньори бяха Дечо Коешинов и Георги Божков.

 

Жребият на националните ни гарнитури за шампионатите в Дивизия Б ще бъде изтеглен на 15 януари.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: БФБ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи