Везенков под въпрос за световните квалификации


Везенков под въпрос за световните квалификации
(сн. lap.bg)
21-11-2017 13:01 | Мария Маринова

Участието на Александър Везенков в предстоящите мачове от световните квалификации все още е под сериозен въпрос. Въпреки че баскетболистът попадна в състава, до последно не се знае дали от Барселона ще му разрешат да играе за България. Това разкри старши треньорът на тима ни Любомир Минчев.

 

„Има проблем с Дий Бост и Александър Везенков. Почти сигурно Бост няма да го пуснат. За Везенков имам надежди. Разговарял съм и с треньора му, но не мога на 100% да кажа дали той ще дойде. За съжаление, нещата не зависят от играчите.“, заяви Минчев.

 

„Ще чакаме. Не искам да разкривам какво съм говорил със Сито Алонсо. Мога да кажа до кога може да чакаме Везенков, но не искам още да го правя“, добави наставникът.

 

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков също изрази надежда, че Везенков ще се присъедини към отбора.

 

„На Копонен от Барселона му е отказано преди месец да участва. Ние подходихме по друг начин, да се надяваме на успех. Писахме писма европейски комисари, посланици и министри, така че се опитахме да направим това, което можем. До последния момент се надяваме той да дойде. Не сме получили отказ.“, заяви той.

 

Глушков също потвърди, че почти сигурно Дий Бост няма да бъде пуснат за мачовете. „Разговаряхме с Жалгирис, откъдето не получихме положителен отговор, нито много отрицателен“, сподели президентът на БФБ.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Александър Везенков, Любо Минчев, Георги Глушков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи