БУБА спечели истинско дерби с Атлетик във френетичен мач (видео)


БУБА спечели истинско дерби с Атлетик във френетичен мач (видео)
сн. BGBasket.com
12-11-2017 19:45 | BGbasket.com

БУБА Баскет спечели голямото дерби на А група, след 95-90 срещу Атлетик.

 

Пред пълната зала "Триадица" двата отбора наистина показаха защо са лидери в класирането и без загуба до момента.

 

Първата част бе изключително равностойна, като всичко се случваше на бързи обороти. Едва в края ѝ БУБА започна да взима превес с отлична стрелба от тройката.

 

Появата на Станислав Славейков в игра за Атлетик отново изравни стойностите на терена, но във втората четвърт нещата пак се завъртяха в полза на БУБА.

 

Страхотна серия на баскетболистите на Мануел Марков вдигна разликата до цели 14 точки, но тя се запази съвсем кратко.

 

Осем последователни точки за Атлетик и 3 минути без кош от игра за БУБА скъсиха дистанцията само до 4 точки малко преди края на полувремето, а на почивката двата отбора се оттеглиха при 53-46.

 

Ивайло Вучков стартира второто полувреме с поредната си тройка, за да даде нов импулс за Атлетик, а нервните първи минути на третата част обусловиха хода на мача оттам-нататък.

 

Три минути след подновяването на играта резултатът вече бе равен - 56-56, а не след дълго Атлетик поведе и се откъсна с шест напред, като направи аванса си 8 точки малко след това.

 

БУБА обаче завърши четвъртината със серия от 9-2, за да върне цялата интрига за последния период.

 

В него се играеш изцяло кош за кош, с много нерви и пропуски. Куп смени на водачеството оставиха всичко да се решава във финалните 3 минути от двубоя.

 

В тях БУБА вкара шест безответни точки, след като вече водеше с 1, и успя да се откъсне напред.

 

Нервите взеха връх, като и двата отбора направиха доста грешки, заедно със съдиите, които обаче бъркаха и в двете посоки, без да успеят да решат изхода.

 

Денис Петков реализира страхотна тройка с оставащи 25 секунди, за да съкрати изоставането на Атлетик само до три точки и да запази шансовете на тима си.

 

В решителните мигове обаче Александър Милов не трепна от наказателната линия и вкара 4 от 4 опита, за да подпечата успеха на своите.

 

Атлетик спечели борбата под коша, но направи почти двойно повече грешки, а агресивната игра на състава натрупа много фаулове на сметката им. БУБА изпълни цели 40 наказателни удара в следствие от това, наклонили много везните.

 

31 точки за победата вкара Александър Милов, плюс 9 борби. 20 точки добави Иван Алипиев, а Евгени Хаджирусев се отчете със 16 точки и 7 асистенции.

 

С 23 точки и 11 борби за Атлетик завърши Ивайло Вучков, Михаил Танев отбеляза 17, а Денис Петков се записа с 15 точки и 9 асистенции.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БУБА БАСКЕТБОЛ - АТЛЕТИК

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ, ЗАПАД

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА-МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: БУБА Баскетбол, Атлетик, А група - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи