Бойко Миленков: Не летим в облаците


Бойко Миленков: Не летим в облаците
(сн. beroebasket.com)
23-10-2017 18:11 | beroebasket.com

Бойко Миленков ще бъде старши треньор на втория отбор на Берое, който играе в мъжката А група през този сезон. Наставникът даде интервю пред клубния сайт на тима, в което сподели мнението си за нивото на своя отбор, личните си амбиции и уроците, които е получил от Любомир Минчев.

 

- Какви са предизвикателствата пред отбора?

 

- Още преди години имахме идея да направим отбор, в който да играят местни момчета, да се развиват и да трупат опит с мачовете. Тази година това се случи и целта ни е състезателите да се обиграват. Имаме много перспективни млади играчи като Евгени Василев, Давид Кръстев, Борис Войков, на които е добре да се дава шанс. Успяхме да сформираме отбор, в който да има също така и опитни състезатели като Мартин Раднев, който до миналия сезон бе капитан на мъжкия отбор.

 

- Какво е нивото на отборите в А група и къде стои Берое?

 

- Като цяло А група събра доста обиграни баскетболисти и смятам , че нивото е прилично. Къде стои Берое, тепърва ще разберем.

 

- През миналия сезон бяхте асистент на Любо Минчев, кой е най-ценният урок, който научихте от него?

 

- Научих много неща от него. Основното може би е дисциплината в отбора, буквално промени представите ми за това как трябва да протича един тренировъчен процес.Чисто тактически и психологически също научих много, но дисциплината е най-важното нещо, особено за колективните спортове.

 

- До къде стига амбицията ви като треньор?

 

– До облаците, но ме е страх от високо. Шегувам се, реалист съм, работим ден за ден и  не летим в облаците. Някой хора биха казали, искам да съм треньор на Реал Мадрид, аз не съм от тях. Върша си работата, работим здраво, а какво ще стане времето ще покаже.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Бойко Миленков, Берое -2
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи