Утвърдиха Суперлига за юноши, останалите продължават в обща група


Утвърдиха Суперлига за юноши, останалите продължават в обща група
сн. БФБ
17-10-2017 16:00 | BGbasket.com

Нов формат за провеждане на първенството при юношите (19) утвърди Управителният съвет на БФБ на Извънредно заседание.

 

Както BGbasket.com съобщи, квалификациите предвидени за разпределение на многото желаещи отбори за участие в А група отпаднаха.

 

Вместо това бе учредена Суперлига с участието на четири отбора - най-силните в страната - БУБА, Академик София, ЦСКА и Черно море, за да изиграят те повече равностойни и качествени срещи помежду си.

 

Към групата на отборите от Западната група, където са всички останали тимове от региона, се присъединява и Академик Пловдив, заради логистиката.

 

Западна група (12 отбора): Шампион, Славия, Левски, Ахил, Левски 2014, Спортни таланти, Академик 17, ЦСКА 2, Атлетик, Атлетик 2, Рилски Спортист, Академик Пловдив.

 

Източна група (8 отбора): Дунав Русе, Светкавица Търговище, Шумен, Академик Варна, Делфин, Тунджа, Розова долина Казанлък, Берое.

 

Отборите играят редовен сезон по един мач помежду си, като след това за зоналните първенства в класирането няма да бъдат включвани вторите отбори на ЦСКА и Атлетик.

 

За зоните отпадат и последните два отбора в класирането на Западната група, и така първите 8 от Запад и първите 8 от Изток се срещат в 4 зонални първенства. Техни домакини ще са първите два отбора в двете групи. Победителите от 4-те зони и 4-те отбора от Висшата лига ще участват във финалния турнир през 2018-та.

 

Сезонът при юношите стартира в началото на месец ноември. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Юноши (19)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи