Александър Дяковски: Имахме ужасен процент при стрелбата


Александър Дяковски: Имахме ужасен процент при стрелбата
(сн. lap.bg)
15-10-2017 11:26 | nbl.basketball.bg | BGbasket.com

Старши-треньорът на Спартак Плевен Александър Дяковски коментира представянето на отбора си при загубата от Ямбол като гост във втория кръг от сезона в НБЛ:

 

"Гледайки статистиката от мача веднага ми прави впечатление ужасният процент успеваемост в стрелбата. Въпреки че имаме 83 стрелби към коша, което е нетипично много, но е това към което се стремим, с успеваемост от 29 % няма как да се спечели мач. Ние имаме ниска успеваемост отвсякъде. Дори и от наказателната линия. Изпълнихме много удари от линията, но и от там сме два 63%. Дадохме голяма преднина на домакините, която в тази зала много трудно може да бъде наваксана. През първото полувреме въобще не ни се получи играта. Искахме да играем по-бързо, на транзиция, с по-бързи нападения, а се получи точно обратното. Бавни и мудни нападения, които не са в наша полза. И обратно позволихме да Ямбол да направят много точки от бърза атака, а точно това не искахме да става. Втори пореден мач играем катастрофално първо полувреме. През второто полувреме променихме играта си. Успяхме да намалим разликата. В този момент обаче не успяхме да издържим няколко защити да не ни отбележат кош и пропуснахме нашата възможност да променим нещата. Но продължаваме да работим сериозно, за да подобрим нещата, на които искаме да заложим най-много в нашите мачове - бързия преход от защита в нападение."

 

Баскетболистът на плевенчани Герасим Николов добави: "Искам да поздравя играчите на Ямбол за победата. Надиграха ни по всички показатели и като че ли желаеха победата повече от нас. В по-голямата част от мача домакините ни водиха с голяма разлика, а в тази зала тя трудно се сваля. Това вдигна публиката и още повече затрудни нашата задача. Не успяхме да наложим нашия стил на игра. Вярно е, че всеки играе колкото противника му позволява. Ние предимно сме млади момчета. Някои от тях са и твърде неопитни и когато не се получават нещата, които най-добре ти се удават, трудно може да се постигне добър резултат. Имаме нисък процент стрелба. Не играхме добре в защита. Нямахме и бързи атаки. По този начин няма как да победиш."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Дяковски, Герасим Николов, Спартак Плевен, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи