Рилски спортист без проблеми срещу младия Черно море


Рилски спортист без проблеми срещу младия Черно море
(сн. lap.bg)
14-10-2017 20:12 | BGbasket.com

Рилски спортист записа категорична победа със 120-73 като домакин на Черно море Тича в мач от втория кръг на НБЛ. Самоковци не срещнаха затруднения срещу съперника, който отново излезе с основно юношески състав поради забрана да картотекира нови играчи. Класата и опитът си казаха думата в мача, а това беше първи успех за самоковци, като те имат и загуба от Лукойл Академик в първия кръг. За „моряците” това беше второ поражение. В следващия кръг Рилецо гостува на Академик Бултекс 99, а Черно море Тича посреща Балкан.

 

Гостите успяха да за задържат близо до съперника през първата четвърт, след която изоставаха със 7 точки. Три минути преди почивката те бяха само с 4 точки назад в резултата, но до края на полувремето разликата скочи до 18. През второто полувреме самоковци методично се откъсваха напред и направиха аванса си близо 50 точки в края.

 

Всички в състава на победителите влязоха в игра и с изключение на един се разписаха. Най-резултатен с 18 точки беше Самуел Франсис (4 тройки), а с по 17 точки завършиха Травис Тейлър и Мартин Маринов (5 тройки). Общо шестима баскетболисти на отбора завършиха с двуцифрен точков актив.

 

За Черно море Тича Венелин Христов отбеляза 14 точки и хвана 5 борби, Веселин Георгиев добави 13, а Кристиян Кръстев – 11 точки.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Черно море Тича
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи