ФИБА: Балкан ще опита да върне позициите си в българския баскетбол


ФИБА: Балкан ще опита да върне позициите си в българския баскетбол
(сн. lap.bg)
14-10-2017 13:15 | BGbasket.com

Всички участници в редовния сезон в турнира ФИБА Къп вече са ясни. Дни преди началото на груповата фаза, от ФИБА започнаха да представят всеки един от отборите в надпреварата. Сред тях са Балкан и Лукойл Академик.

 

Ето какво пишат за Балкан, който е в група D заедно с Кьорменд (Унгария), Керавнос (Кипър), Екселсиор Брюксел (Белгия):

 

„Има щастливи губещи и много щастливи губещи. Балкан определено може да бъде причислен към вторите, след като загуби от Фалко Сомбахтей във втория квалификационен кръг, но след това изпревари АЕК Ларнака за последния билет за редовния сезон.

 

Воденият от Девин Брукс тим показа, че принадлежи към състезанието, след като отстрани миналогодишния участник в Шампионска лига Орадя в предишния кръг дори без контузения Христо Захариев.

 

26-годишният баскетболист трябваше да бъде основно оръжие на клуба, но ще бъде извън игра още месец заради фрактура на ръката, която получи по време на подготовката.

 

Като един от най-емблематичните клубове в страната, Балкан ще се опита отново да попадне сред челните редици на българския баскетбол с европейското си завръщане  след десетилетия пауза.“

 

Звезда: Христо Захариев

Най-перспективен играч: Александър Илиев

Път до редовния сезон: Отстрани Орадя в първия квалификационен кръг (точкова разлика +1), загуби от Фалко Сомбахтей във втория кръг (точкова разлика -11)

Европейски рекорд през сезон 2016/2017: Няма

Представяне във вътрешното първенство през сезон 2016/2017: Шесто място в НБЛ, губи от Рилски спортист с 1-2 в четвъртфиналите; трето място в турнира за Купата на България

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, ФИБА Къп
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи