Вижте позицията на националите в нова световна класация на ФИБА


Вижте позицията на националите в нова световна класация на ФИБА
(сн. fiba.com)
13-10-2017 19:45 | BGbasket.com

ФИБА публикува нова официална класация на мъжките национални отбори в световен мащаб. Тя ще се обновява след всеки от квалификационните прозорци за Световното първенство през 2019 и след всички големи първенства.

 

В нея българският национален отбор заема 52-ро място.

 

Класацията е съставена на база резултати от мачове от регионални предквалификации чак до финал на Световно първенство. Тя включва Олимпиади и континентални купи. Предишният й вариант включваше само позиционирането в крайно класиране на континентални първенства.

 

Според новата система всеки мач носи по 1000 точки, а отборите, участващи в него, си ги разпределят. Тежестта се определя от съответното първенство и етапа от него. Всеки по-преден кръг от голямо първенство носи повече точки на победителя.

 

Системата изчислява и по-скорошните мачове на отборите с по-голяма тежест, докато предишната смяташе всички мачове за последните осем години с еднаква тежест. Също така победите като гост и срещу съперници, които са по-високо в класацията, носят повече точки.

 

За момента класирането е валидно само за мъжките национални отбори, а с времето ФИБА ще я наложи и за женските и отборите за подрастващи.

Вижте пълната класация ТУК

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи