Левски се завърна в Балканската лига с победа


Левски се завърна в Балканската лига с победа
11-10-2017 19:48 | BGbasket.com

Левски 2014 се завърна с победа в Балканската лига, след като на свой терен в зала "Универсиада" се наложи с 85-78 срещу Куманово 2009.


Мачът бе много равностоен, без разликата да стане двуцифрена в нито един момент от него. И двата състава разчитаха на къси скамейки и заложиха предимно на дълги нападения в двубоя.

 

Цялото първо полувреме вървеше кош за кош, като нито един от двата отбора не успяваше да излезе напред с повече от 6 точки. Дузина промени на водачеството и доста сериозна резултатност белязаха минутите преди почивката.

 

Двамата високи играчи на Левски - Никола Маравич и Алекс Симеонов бързо натрупаха по три лични нарушения.

 

Куманово вкара кош в последната секунда на първата част, а Левски стори същото в последната секунда на първото полувреме, приключило при 45-44 за "сините".

 

Левски влезе в серия от 12-0 на края на първото и началото на второто полувреме, и поведе с 8 точки. Това обаче бе и най-голямата разлика, с която домакините се откъснаха в третата част, като всеки опит за атака бе спиран с кош на Куманово.

 

Преди финалния период авансът на Левски бе само шест точки, и за пореден път "сините" не успяха да увеличат актива и да се успокоят в последните минути. Те преминаха за Левски и без центъра Никола Маравич, излязъл с 5 лични нарушения.

 

В заключителните 90 секунди Веселин Веселинов пое отговорността в свои ръце и вкара 6 важни точки, с които да Левски да затвори мача в своя полза.

 

Веселинов завърши с 23 точки и 9 борби за успеха, Никола Маравич вкара 18, а Иван Алипиев - 13.

 

За Куманово Неманя Милкович отбеляза 17.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ 2014 - КУМАНОВО 2009

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ РЕДОВНИЯ СЕЗОН В БАЛКАНСКАТА ЛИГА

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски 2014, Куманово 2009, Балканска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи