Черно море Тича вади от употреба номерата на Христо Борисов и Спас Натов


Черно море Тича вади от употреба номерата на Христо Борисов и Спас Натов
06-10-2017 18:58 | BGbasket.com

Черно море Тича ще извади от употреба №5 и №8 в чест на легендите на на тима Христо Борисов и Спас Натов. Церемонията ще се състои на 8 октомври преди началото на мача на „моряците“ срещу Левски 2014.

 

В своята кариера Христо Борисов-Адмирала има 650 мача за Черно море и 101 за националният отбор на България. Впоследствие, като част от треньорския щаб на Черно море, печели две титли и три купи на страната. Борисов си отиде от този свят на 12 октомври 2005 година, а на негово име вече е именувана залата в която клуба провежда своите срещи.

 

През 1995 г. в състава на Черно море се присъединява Спас Натов. До края на своята състезателна кариера Капитана, както е наричан от феновете, играе само за варненския клуб и с него печли 2 титли и три купи на България. Безпорно една от най-обичаните фигури в българския баскетбол, който е допринесъл много за развитието на играта с оранжевата топка.

 

Решението на ръководството на клуба е в знак на признателност към  двамата за сериозните постижения в състезателната им кариера за Черно море.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи