Тити: Бил съм треньор на много отбори, но толкова добре не съм се чувствал никъде


Тити: Бил съм треньор на много отбори, но толкова добре не съм се чувствал никъде
(Снимка: Lap.bg)
07-10-2017 11:00 | BGbasket.com

Старши треньорът на Левски 2014 Константин Папазов се завръща на скамейката, след кратка почивка от треньорската професия.

 

Левски стартира сезона като гост на Черно море Тича, в неделя от 18.00 часа. Тази година "сините" се завръщат и в Балканската лига.

 

"Искам да играем добър баскетбол. Нашият отбор е този, който е най-малко обременен, преминахме през страшни мъки, но оцеляхме," каза Папазов. "Запазихме се благодарение на феновете. Също така и на годините, в които имаше големи звезди, тогава се работеше и със школата, и след това тя ни спаси.

Благодарности и на спонсора ни, който ни помага без да иска никаква публичност и да парадира."

 

"Бил съм треньор на най-различни отбори, но толкова приятно и толкова добре не съм се чувствал. Може би ми е тежало заради хората, които са финансирали, отговорността за успехи, която съм носил пред тях. Сега това напрежение го няма," продължи Тити. "Направихме отбор, който искам да се харесва на хората, да бъде водеща любовта към играта."

 

"Нашата цел, от края на декември насам, първото име, което се появи, бе на Крис Минков. Не беше лесно, но не и толкова трудно да го привлечем, единствената пречка бе неговият морал да се съобрази и с Лукойл. Благодаря на Веско Веселинов, който е менторът на отбора след връщането си от Швейцария. През 2015 Алекс Симеонов имаше много добро финансово предложение, тогава остана за спасението на Левски. Изненада ни малко, че остана този сезон, за нас това е бонус," коментира състава си Папазов. "Според финансовите възможности, мисля, че сме направили най-доброто. Исках да привлечем Христо Захариев, но не успяхме. Всичко е направено с цел да има място за изява на младите."

 

"В първите кръгове играем с отборите от нашата черга. Лукойл, Берое, Балкан и Рилски са първата четворка, другите сме с изравнени възможности. Искам твърдо да сме номер 1 от останалите, и да изхвърлим в някой от турнирите някой от четворката," обяви като цел Тити.

 

За представянето, което очаква в Балканската лига, той заяви: "Надявам се отново да сме шампиони. Благодарен съм, че ни допуснаха за участие, защото мачовете са това, което дава самочувствие. Ние сме избрали този път. За този отбор е добре да има максимален брой мачове."

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски 2014,
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи