Бойко Младенов: Мечтата ми е да работя с деца


Бойко Младенов: Мечтата ми е да работя с деца
(сн. Тони Тончев, BGbasket.com)
18-09-2017 17:15 | BGbasket.com

Бившият баскетболист Бойко Младенов се включи в отбора на Легендите по време на Баскетболния ден, който се проведе вчера в зала „Универсиада“. След мача срещу Журналистите той сподели, че иска да продължи да се занимава с баскетбол и мечтае след време да работи индивидуално с подрастващи.

 

„Мечтата ми е да работя с деца, но ситуацията в България е такава, че трябва първо да изградиш нещо друго, за да може после това да го правиш като хоби. След време се надявам да имам възможност да го правя индивидуално, защото такова нещо няма у нас. В Сърбия много наблягат на индивидуалната работа с подрастващите, защото техниката е най-важна при работата с един баскетболист.“, заяви Младенов.

 

Той се представи на ниво в мача срещу Журналистите, въпреки че вече не се занимава толкова активно със спорт. „Не съм тренирал, но явно ми е останало с времето и добре се справям засега. Ако трябваше да играем сериозен мач, нямаше да мога със сигурност. Не сме се виждали от много време, а с Георги все едно не съм спирал да играя заедно. На пикенрол винаги ми е много лесно с него и с Тодор. Познаваме се, знаем къде сме по терена и правим комбинации още от едно време от националния отбор, без въобще да ги обявяваме.“.

 

Младенов сподели, че се надява Баскетболният ден да се превърне в традиция. „Много ме радва това нещо. Баскетболът е религия в много страни, а ние поне трябва да го направим да е празник. Трябва да идват хората, да има деца в залата, да има подобни събития по-често и спонсори.“

 

Според него нивото на българския баскетбол е спаднало напоследък. „За мен, последните няколко години бяха доста по-слаби от нашите силни години, които бяха след началото на 2000 г. Надявам се този сезон да бъде доста по-интересен, има доста повече конкуренция и ще видим интересни сблъсъци в първенството. Лукойл са доста по-силни тази година, но и другите отбори взеха добри играчи. Надявам се да им се опънат и поне в някои мачове да има конкуренция.“

 

Бойко Младенов сподели и мнението си за съперниците на България в световните квалификации. Националите са в една група с Финландия, Исландия и Чехия. Като видях конкуренцията ни за световните квалификации, според мен, ще бъде изключително трудно. С добри игри обаче можем да постигнем желания успех. Определено Везенков е звездата на отбора, няма какво да се лъжем. Не сме имали друг българин, избран в Драфта на НБА. Другите трябва да го знаят и да му помагат. С тази добра игра той може да вкарва много и да води отбора към победа.“, сподели той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Бойко Младенов, Баскетболен ден
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи