Лукойл Академик подаде контестация след мача с Берое


Лукойл Академик подаде контестация след мача с Берое
(сн. lap.bg)
17-09-2017 22:20 | BGbasket.com

Лукойл Академик подаде контестация веднага след края на двубоя за Суперкупата срещу Берое. Претенциите на шампионите са, че в даден момент от втората част тимът от Стара Загора е бил с петима чужденци на терена, което не е разрешено. Това е станало при смяна на Александър Янев.

 

Другата седмица ще се събере комисия, която ще разгледа записа от мача и ще провери дали претенциите на шампионите са основателни. Ако това е така, най-вероятно Берое ще получи глоба от 2000 лева. По правилник старши треньорът Любомир Минчев трябва да бъде санкциониран и с техническо нарушение, но това няма как да стане, след като двубоят е приключил.

 

Дори контестацията да бъде приета обаче, по всяка вероятност Берое няма да получи служебна загуба и Суперкупата да бъде връчена на Лукойл Академик, тъй като това не е предвидено в нормативните документи.

 

Подобна ситуация имаше и преди три години по време на полуфинала за Купата на България между Левски и Рилски спортист. В момент от мача „сините“ бяха с петима чужденци и мачът се преигра.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Лукойл Академик, Берое, Суперкупа на България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи