Берое вдигна Суперкупата в зрелищен мач срещу Лукойл Академик


Берое вдигна Суперкупата в зрелищен мач срещу Лукойл Академик
(сн. lap.bg)
17-09-2017 21:06 | BGbasket.com

Берое триумфира със Суперкупата на България. В изключително зрелищен двубой баскетболистите на Любомир Минчев се наложиха над шампиона Лукойл Академик с 86-85. Двата тима си размениха по една част, а през второто полувреме Берое стигна до пълен обрат. Последваха много оспорвани и драматични минути, но тимът от Стара Загора удържа на натиска на шампионите и спечели трофея. Началото на мача бе дадено от легендата на българската спортна гимнастика Йордан Йовчев, който е лице на кампанията „Жълти стотинки“.

 

Лукойл започна ударно двубоя след серия от 10-2. В следващите минути играта бе сравнително равностойна, като шампионите поддържаха разлика от няколко точки. Последва нова серия от 11-2 в тяхна полза, с което тимът направи преднината си двуцифрена, а в края на частта тя бе 12 точки.

 

Берое обаче показа съвсем различно лице през втория период. Баскетболистите на Любомир Минчев направиха серия от 10-0 и се доближиха само на 2 точки от своя съперник. Следващите минути бяха много оспорвани, а секунди преди края на полувремето резултатът бе изравнен. Двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 42-42.

 

Интригата се запази и след подновяването на мача. В средата на третата част Берое стигна до пълен обрат и поведе за първи път в срещата. След това играта вървеше кош за кош, а преди решителната четвърт тимът от Стара Загора водеше с 5 точки.

 

Подемът в играта на Берое продължи и през последната част, като малко след началото й тимът поведе с 10 точки. Лукойл обаче направи серия от 12-3 и се доближи само на точка от своя съперник. Последваха драматични последни минути, а 25 секунди преди края бе отсъдено техническо нарушение на пейката на Берое. Антъни Рафа вкара един наказателен удар и изравни за 85-85. След това Христо Николов изпусна от тройката и по всичко изглеждаше, че мачът ще бъде пратен в продължение. При оставащи 3.3 секунди обаче Далтън Пепър фаулира Алекс Дейвис. Той вкара първия, но пропусна втория наказателен удар, а до края Лукойл не успя да отбележи и мачът завърши.

 

Над всички за Берое бе Алекс Дейвис, който отбеляза 33 точки. Той бе избран и за MVP на мача. Александър Янев завърши с дабъл-дабъл от 23 точки и 10 борби. С 14 точки е Джош Паркър.

 

Много силен мач за Лукойл Академик изигра Антъни Рафа, който отбеляза 33 точки. Христо Николов вкара 26, с 15 е Далтън Пепър, а Кийт Клантън се отчете с 13.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - БЕРОЕ

 

ВСИЧКИ МЕДАЛИСТИ ПРИ МЪЖЕТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Лукойл Академик, Берое, Суперкупа на България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи